FIFA voert biologisch paspoort in

FIFA voert biologisch paspoort in
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten om het biologisch paspoort binnenkort in te voeren in het voetbal. Daarmee zal het proberen mogelijke dopingzondaars sneller te kunnen opsporen. Dat heeft Sepp Blatter bekendgemaakt.

Deze zomer zullen er tijdens de Confederations Cup dopingtesten worden uitgevoerd bij voetballers. Dat wordt meteen de eerste test van een aantal nieuwe systemen, heeft Sepp Blatter aangekondigd. Zo zal ook het biologisch paspoort worden ingevoerd in het voetbal. Op die manier zal men sneller verdachte schommelingen in bloedwaardes kunnen opsporen en zo eventuele valsspelers sneller kunnen vinden.

De FIFA heeft daarmee oren naar de uitspraken van het WADA eerder deze week. Het wereldantidopingagentschap opperde dat men pas de properheid van het voetbal met zekerheid kon aantonen door meer testen uit te voeren en een biologisch paspoort in te voeren. Dat gaven we hier ook al mee. De leiders van het WADA hebben deze week ook gesprekken gehad met de FIFA over de invoering van een biologisch paspoort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties