Datum: 23/02/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zakt in elkaar na sterke eerste helft

Wat een verschil tussen de eerste en de tweede helft. Bij de rust was er immers geen vuiltje aan de lucht voor KV Mechelen dat met sterk spel op 1-0 gekomen was. In de tweede helft draaide het volledig want OHL domineerde en scoorde nog twee keer. Malinwa mag zijn ambities voor PO I opbergen.

KV Mechelen rook zijn kans op play-off I en bevestigde direct ook al het goede van de voorbije weken. Malinwa was op eigen veld heer en meester en had na twintig minuten al twee reuzenkansen op zijn conto staan. Twee keer speelde de voor de match twijfelachtige Logan Bailly echter spelbreker. Eerst stopte hij een schot van Destorme naar de korte hoek en even later was hij heel snel recht nadat Cordaro de deklat raakte om de kopbal van Mats Rits uit zijn kooi te houden.

Maar Leuven kwam niet onder de omsingeling vandaan en de thuisploeg bleef aandringen. Van de vele stilstaande fases konden ze wel niet profiteren, want Rits zag zijn voorzetten telkens te ver, te hoog of te kort belanden. Toch zette KV zijn overwicht om in een voorsprong. Na een wel heel fraaie aanval belandde de bal voor de voeten van Seth De Witte en die haalde van buiten de zestien verschroeiend uit met zijn rechter: 1-0. Bailly dook nog, maar kon de terechte voorsprong van Mechelen niet verijdelen.

Leuven kwam met heel andere intenties uit de kleedkamer en de wedstrijd keerde volledig. KV verloor zijn grip op het middenveld waar Ngolok de lakens begon uit te delen. Waar de thuisploeg voor de rust OHL wegduwde, was het de omgekeerde wereld in de tweede helft. Een verwittiging na een afgekeurd doelpunt volstond niet. Robson werd teruggefloten voor buitenspel, maar het was slechts uitstel.

Leuven was beter en werd daarvoor beloond met een heerlijke vrije trap van Weuts over de muur en in het hoekje van de kooi van Pacovski. En het werd erger voor KV Mechelen, want Chuka kreeg veel te veel ruimte na een mooie aanval en fusilleerde Pacovski, 1-2 en weg PO I-dromen. En dat net op de dag dat KV de viering van de tienjarige redding plande.

Junker had de gelijkmaker aan de voet, maar werkte bijzonder slecht af. Een vuist konden ze niet meer maken en dus werd het een avondje in mineur. Achter de Kazerne leefde de hoop immers enorm. Voor Leuven was het de eerste uitzege sinds oktober.