Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Juventus Stadium
Juventus telt Celtic makkelijk uit
Sander De Graeve

Juventus Turijn won vanavond makkelijk van Celtic Glasgow met 2-0. Quagliarella en Matri zorgden voor de doelpunten. Juventus gaat simpel door naar de volgende ronde in de Champions League.

In Glasgow werd het 0-3 en dus zakte Celtic zonder al te veel illusies af naar Turijn. Juventus nam het laatste sprankeltje hoop al snel weg. Halverwege de eerste helft kon Quagliarella na balverlies van Hooper op doel besluiten. Forster stopte de eerste poging nog, maar Matri was goed gevolgd. 1-0 voor Juve

Hooper kon even later zijn foutje nog goedmaken, maar hij kon net niet bij een uitstekende lage voorzet van Samaras. In de tweede helft nam Quagliarella alle twijfel weg. Zijn schot van dichtbij vond het lege doel. Doelman Forster lag intussen al in de voeten van Vidal, maar die kreeg de bal dus nog tot bij Quagliarella.

Beide ploegen vonden het daarna welletjes en de match sleepte zich naar het eind. Juventus behaalde de logische kwalificatie, Celtic keert met een 5-0 nederlaag over twee wedstrijden terug naar Schotland.