Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Misser van Bakenga breekt Cercle zuur op
Christophe van den Boom

Bergen wint met 1-3 van Cercle Brugge. Mertens devieerde een bal in eigen doel en via Jarju en Nong diepte Bergen de score uit. Boghossian werkte de eerredder in doel, maar meer lukte niet meer. Cercle loopt opnieuw tegen een nederlaag aan.

Trainer Foeke Booy moest noodgedwongen enkele wissels doorvoeren, maar hield toch zoveel mogelijk vast aan zijn elftal van in de Cofidis Cup. Van Eenoo zit een schorsing uit, waardoor Carvalho nog eens in de basis stond. Aangezien dat Rudy nog steeds in de lappenmand ligt, neemt Godee opnieuw plaats in de aanval, naast Bakenga.

Die opstelling van Booy loonde, want Cercle Brugge nam de wedstrijd meteen in handen. Het balbezit was voor de West-Vlamingen, maar kansen versieren lukte vooralsnog niet. Vooral de laatste pass kwam er nooit volledig uit.

Na iets meer dan tien minuten kreeg de thuisploeg toch een eerste waterkansje. Via een hoekschop kwam de bal bij Dickoh terecht. Bergen stond sterk te verdedigen en daardoor kon de verdediger zijn kopbal niet plaatsen. Het leer verdween net naast doel.

Beste kans voor Bakenga

Na een halfuur van West-Vlaams balbezit, kwamen de Draken beter in de wedstrijd. De balrecuperatie was beter en de tegenprikken waren feller. Arbeitman was de gevaarlijkste man bij de bezoekers en mikte een paar keer naast of schoot het leer tegen een verdediger aan.

Aan de overkant had Cercle de score moeten openen. Bakenga kon alleen op doel af gaan. De jonge Noor stuitte op Werner. Het was de beste kans van het eerste gedeelte.

Enzo Scifo heeft toch een paar keer serieus moeten vloeken. Vooral omdat hij al in de eerste helft twee spelers geblesseerd zag uitvallen. Eerst moest Monteyne het veld verlaten en vlak voor affluiten was Arnor Angeli geveld. De jonge Belg kreeg een trap op de arm en kon niet meer verder.

Mertens flatert

In de tweede helft begon Cercle al even fel aan de wedstrijd, maar Bergen nam het commando snel over. Dat leverde enkele kleine kansjes op, maar meer niet. Tot de flater van Mertens de wedstrijd doet kantelen. Jarju loopt Evens voorbij alsof het een oefenpaaltje is. De Gambiaan wil voorzetten, maar Mertens strekt het been en devieert de bal in eigen doel. Bergen op voorsprong en Cercle lijkt op weg naar een nieuwe nederlaag.

Aan het openingsdoelpunt wordt al snel een vervolg gebreid. Jarju, die Mertens eerst tot het eigen doelpunt dwong, zette zich door de verdediging en knalde droog voorbij Coppens. Boeken toe voor Cercle Brugge dat nu drie keer moest scoren om nog aanspraak te maken op een overwinning.

Bergen liet het gaspedaal los en Cercle kreeg opnieuw het balbezit. Veel deed het er niet mee, want behalve enkele kleine tegenprikken, wist de thuisploeg geen gevaar te creëeren.

Tien minuten voor tijd duwde Nong Cercle in nog diepere rouw toen hij de 0-3 tegen de touwen werkte. Aan de overkant was Boghossian alert en kopte hij, na een voorzet van D'Haene, de eerredder voorbij Werner. Even later waren de Bruggelingen opnieuw dicht bij een doelpunt, maar ze misten wat geluk waardoor de 1-3 stand ook meteen de eindstand werd.