Interview Anele: "Mijn werk bij Genk is nog niet af"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Anele: "Mijn werk bij Genk is nog niet af"
Foto: © SC

Ngongca Anele toont deze play-offs dat hij een absolute sterkhouder is bij RC Genk. De Zuid-Afrikaanse international gunt Zulte Waregem de titel en wil ook volgend seizoen nog bij Racing Genk blijven. Dat vertelt hij in een gesprek met Voetbalkrant.

Door Robby Morren

Wie is volgens jou de grootste titelfavoriet?

“Voor mij is dat Zulte Waregem. Hun hele team heeft het dit seizoen fantastisch gedaan. Het is een team waarvan je weet dat het heel moeilijk wordt als je tegen hen moet spelen. De spelers willen echt vechten voor hun team. De coach heeft fantastisch werk geleverd bij Zulte Waregem. Zij kunnen heel wat andere teams verrassen.”

Vind je dat Zulte Waregem de titel ook het meest verdient?

“Ja, dat vind ik wel. Vanaf de eerste wedstrijd in play-off I waren ze top en dat kunnen we van Anderlecht toch niet zeggen. Ze hebben enkele hele goede spelers zoals Malanda, Hazard, Berrier en Leye. Ze hebben een beperkte kern maar ik heb het gevoel dat zij die titel meer willen dan Anderlecht.”

Genk kwam in de play-offs al heel vaak op achterstand. Spelen jullie te offensief?

“Dat zou misschien wel kunnen, ja. We hebben vorige week samengezeten met de spelersgroep. We moeten terug dat blok op het veld zetten en dan zullen we wel zien wat er nog kan gebeuren. We zullen sowieso kansen creëren. Als je op achterstand komt, wil je nog meer naar voren spelen om die gelijkmaker te scoren maar op die momenten geef je de tegenstander natuurlijk nog meer ruimte om op de counter te spelen. Daar hebben we uit geleerd.”

"De dubbel pakken met Genk is een droom die ik heb"

Jij bent sterk bezig in deze play-offs.

“Ik ben wel tevreden maar het verbaast me niet. Ik heb druk op mezelf gelegd voor deze play-offs die ook op het juiste moment vallen nu mijn vrouw en kind in België zijn. Ik voelde dat het goed zat en ik wil elke match nog spelen alsof het mijn laatste is. Als ik op het veld het maximum gegeven heb kan ik naar huis gaan met het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb. Ik ga in deze play-offs het veld op met het idee dat ik nog liever mijn been breek dan niet tot het uiterste te gaan. De voorbije wedstrijden waren goed en ik zal zo nog tot het einde van het seizoen doorgaan.”

Hoe zie je je toekomst? Zal je volgend seizoen nog in Genk voetballen?

“Mijn familie is hier en ik heb hen rondgeleid in Genk en het bevalt hen hier. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier gelukkig ben. Mijn werk bij Genk is nog niet af. Ik heb nog steeds de honger om successen te boeken met dit team. Er zijn wel mensen die me vertellen dat het nu het moment is om een nieuwe stap te zetten maar wanneer ik het gevoel krijg dat het tijd is om verder te gaan, zal ik wel met het bestuur gaan praten want ik lig hier nog onder contract. Nu voel ik me hier uitstekend en ik zou heel graag met Genk nog de dubbel pakken: de titel en de beker. Dat is een droom die ik heb. Als je een team verlaat, moet je dat doen met het gevoel dat je werk bij die club af is.”

Dat klinkt heel mooi maar indien er morgen een aantrekkelijke club bij je aanklopt, zal je dan hetzelfde vertellen?

“Ik ben niet het type speler dat zomaar op een aanbod ingaat. Ik trek niet te snel conclusies. Ik heb in mijn carrière al vaak gezien dat het fout afloopt met spelers die een bepaalde transfer maken. Ik ben niet bang voor concurrentie maar ik zal niet zomaar naar een team in moeilijkheden trekken. Je moet op voorhand goed weten waar je aan begint en dat het een team is waar je progressie kan maken. Als dat gebeurt, zal ik alles goed moeten bekijken maar in Genk hebben we een prima spelerskern en een goed bestuur. Dit team kan nog groeien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties