Dupont dient klacht in tegen FFP
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Dupont dient klacht in tegen FFP
Foto: © SC

Jean-Louis Dupont, de advocaat die wereldfaam vergaarde met het Bosman-arrest, heeft een klacht ingediend bij de Europese Commisie om de Financial Fair Play aan te klagen. Bij de UEFA maken ze zich echter geen zorgen.

Met de Financial Fair Play-politiek (FFP) wil de Europese voetbalbond vanaf volgend seizoen komaf maken met de buitensporige uitgaven en torenhoge schulden van de voetbalclubs. Dupont diende echter een klacht in bij de Europese Commisie rond de nieuwe regelgeving. Volgens de advocaat is de hele wirwar immers illegaal. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dupont maakte in de jaren negentig deel uit van het juridisch team rond Jean-Marc Bosman. Het zogenaamde ‘Bosman-arrest’ veranderde de voetbalwereld. Spelers zijn sindsdien niet langer eigendom van hun club en kunnen na het aflopen van hun contract transfervrij verkassen.

Dupont wil nu in opdracht van Daniel Striani, een Luikse voetbalmakelaar, zijn tanden zetten in de FFP-politiek van de UEFA. Volgens de advocaat gaat de Europese voetbalbond met de regelgeving immers in tegen vrij verkeer van kapitaal, werknemers en dienstverlening. In voetbaltermen eigenaars, spelers en makelaars.

Dupont vreest immers minder investeringen, minder transfers en lagere salarissen voor spelers en makelaars. En dat alles terwijl het voetballandschap amper zal veranderen. De clubs die nu de toon aangeven, zullen dat volgens de advocaat blijven doen.

De UEFA maakt zich echter geen zorgen over de vuisten van Dupont. “De Europese Commissie, het Europees Parlement, alle clubs en de liga’s hebben hun steun uitgesproken voor de FFP. Bovendien is alles geregeld conform het Europees recht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties