Reactie Wilmots: "Ik heb niks nieuws geleerd uit deze match"

Fabian Morren
| 7 reacties
Wilmots: "Ik heb niks nieuws geleerd uit deze match"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Marc Wilmots was tevreden met de 2-4- overwinning in de Verenigde Staten. Maar ook niet meer dan dat, hoor. "Ik heb niks geleerd, want ik wist dit allemaal al. Nu telt enkel Servië."

"Hij heeft wat last van zijn dij. We hebben geen risico genomen. We gaan afwachten hoe het evolueert. We hebben één geblesseerde, maar ook vier, vijf spelers die terugkeren. Ik ga dus geen drama maken van die blessure. Het is natuurlijk jammer voor hem, want hij wilde absoluut spelen. Dat kan ik ook begrijpen. We gaan stap per stap."

Ook Dembélé moest naar de kant, want hij was ziek. "De groep heeft direct gereageerd. Dat is wat ik altijd zeg: we hebben geen titularissen. Iedereen weet wat hij moet doen en kent ons systeem. Er was ook veel coaching op het veld. Dat is heel belangrijk voor deze ploeg om nog een stap vooruit te zetten."

Lukaku-Benteke
De combinatie Lukaku-Benteke in de voorhoede lukte aardig. "We moeten nu niet zeggen na deze oefenmatch: we hebben een tweede systeem. Dat wist ik immers voordien al", zegt Wilmots. Maar de 4-3-3 blijft voor mij het beste systeem. Nu kunnen we echter omschakelen als we in de problemen zitten. Vergeet Axel Witsel, Eden Hazard en Nacer Chadli ook niet. Zij komen allemaal nog terug. De plaatsen zijn duur en dat is prima."

"Ik had verwacht dat we konden winnen. We hebben ook gespeeld om te winnen. Dat doen we iedere wedstrijd. 2-4 is natuurlijk een mooie uitslag, zeker op verplaatsing. Nu moeten we die wedstrijd vergeten en onze focus op Servië. Wat ik van ons geleerd heb? Niet veel, want ik wist alles al."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties