De Decker: "Ik vond Beerschot een mooie club"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 69 reacties
De Decker: "Ik vond Beerschot een mooie club"
Foto: © SC

Wim De Decker kijkt nog één keer terug op zijn tijd bij Beerschot. De middenvelder spendeerde 7,5 seizoenen van zijn carrière op het Kiel en begrijpt de ondergang van de club nog steeds niet. In Sport/Voetbalmagazine doet hij zijn verhaal.

Voor het seizoen ambieerde Beerschot nog een plaats in de top acht, maar dat was net iets te ambitieus volgens De Decker. “Een degradatie had ik nooit verwacht, maar ik zei wel vrij vlug tegen enkele spelers dat ik een vat zou geven per punt de we meer zouden halen dan het seizoen voordien (toen eindigde Beerschot elfde, nvdr).

Ook het evenwicht in het team was niet in orde, zo merkte de ervaren middenvelder op. “Op sommige plaatsen was de bezetting in ons team niet goed. Op de backposities moesten we bijvoorbeeld middenvelders zetten. Intussen was bij ons ook Adrie Koster aangesteld als trainer, maar wij hadden niet de groep om zijn systeem (een 4-3-3, nvdr) te spelen.”

38 spelers in anderhalf jaar

De Decker merkte ook op dat de werking bij de club veranderde. “als ik vijf jaar geleden rondliep op de derde verdieping, ging ik in elk bureau binnen en sloeg ik met iedereen een praatje. Afgelopen seizoen kwam ik daar mensen tegen die ik niet kende. Op den duur wist je als speler niet meer bij je wat moest of kon aankaarten. Je voelde dat Beerschot met zo’n manier van werken kapotging”, aldus de routinier.

Ook de transfers aan de lopende band waren niet goed voor het groepsgevoel meent De Decker. “38 spelers passeerden de revue in anderhalf jaar. 38! Onlangs stonden in een krant fotootjes van die jongens. Er waren er op wie ik geen naam meer kon plakken”, geeft de 31-jarige middenvelder eerlijk toe. “En dat verloop had gevolgen voor de betrokkenheid van de spelersgroep naar de club toe.”

Ondanks het mindere laatste seizoen, blijft Beerschot in het hart van De Decker zitten. “Ik vond Beerschot een mooie club. Veel mensen, denk ik, als we dat laatste jaar even vergeten. Als je voetballers vroeg om één ploeg te kiezen onder de top, antwoordden de meesten Beerschot. Er was een bepaalde sfeer en gezelligheid.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties