Nieuw stadion Feyenoord op de helling

Nieuw stadion Feyenoord op de helling
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bouw van een nieuw voetbalstadion in Rotterdam komt op de helling, na onmin in het schepencollege van de stad.

Eerder was er een overeenkomst binnen het schepencollege om garant te staan voor het nieuwe stadion, dat de oude Kuip moet gaan vervangen. Maar in de gemeenteraad heeft D66 - een partij uit de meerderheid - beslist om tegen te gaan stemmen. Op die manier komt de bouw van het nieuwe stadion op de helling.

Vooral de financiële risico's (de stad zou garant staan voor 165 miljoen euro) wegen zwaar op de D66. "De gemeente Rotterdam kan zware financiële risico's lopen door de garantstelling te verlenen. Verder is er een te klein draagvlak. Er is te weinig gedaan om iedereen te laten voelen dat we dit allen willen", aldus Salima Belhaj, fractieleider van D66 tegen de NOS

Eigen onderzoek deed ons opmerken dat de steun van D66 cruciaal kan zijn voor de plannen. In de gemeenteraad van Rotterdam hebben PvdA, VVD, CDA en D66 namelijk een krappe meerderheid van 25 zetels op 45. Zonder de vier stemmen van D66 is het dus mogelijk dat het voorstel tot de bouw van een nieuwe Kuip niet door zal gaan. Krijgt hoogstwaarschijnlijk nog een staartje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties