Interview "Aan de gewone supporter gedacht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
"Aan de gewone supporter gedacht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manager Michel Louwagie hamerde in de voorbije interviews over het stadion steeds op hetzelfde motto: "Een VIP- behandeling voor elke supporter." Nu de Ghelamco Arena stilaan vorm krijgt, blijkt die VIP-behandeling geen overdreven statement.

De promenade, met tientallen drank- en eetgelegenheden is hét paradepaardje van het nieuwe stadion. Supporters kunnen er vrienden uit andere tribunes ontmoeten en overal wordt een vlotte bediening verzekerd. De promenade is ook volledig overdekt, in tegenstelling tot andere stadions zijn de supporters ten allen tijde beschut.

“We zijn heel erg fier op die promenade. Ik heb heel lang zitten bekvechten over de promenade met de architect. Ik wou absoluut dat die dicht was want ook in de winter wil ik dat het daar goed toeven is. In Lissabon heb je ook zoiets, maar dan zonder deuren, dan voel je zelfs in de zomer die tocht en daar is het dan nog eens tien graden warmer. We willen iedereen die VIP-behandeling geven.”

Daarom is de promenade rijkelijker aangekleed dan de beton die je rond en in andere stadions ziet. “Meneer Gheysens is daar volledig in meegegaan. In andere stadions is het epoxy of beton, wij hebben een vloer. Ik heb nooit gedacht dat hij het zou doen, maar hij heeft een vloer gelegd op die enorme ruimte. Er is ook een plafond en een glazen gevel. Ik kan enkel maar chapeau zeggen. Dit geef ons een enorme toegevoegde waarde. Ik heb al veel het volgende gehoord: ‘Eindelijk denken jullie eens aan de gewone supporter’, ik denk dat we het nog vaak zullen horen.”

Door de drie weken vertraging die opgelopen werd tijdens de strenge winter is het stadion nog niet helemaal af. “Zonder dat verlet waren we al lang klaar. Ik denk dat er nog een weekje werk is. Ik hoop toch dat het morgen een feest wordt en dat iedereen tevreden terug naar huis gaat. Er gaan enkele kleine dingen nog niet helemaal in orde zijn, zo zal deze wedstrijd enkel koud eten te verkrijgen zijn, maar het is dan ook een testwedstrijd. Een serieuze test, want we hebben een vol huis, maar nog steeds een test. Ik hoop dat onze supporters dat ook meenemen in hun evaluatie.”

Manager Louwagie kwam ook terug op de mobiliteit, waar veel kritiek op kwam. “Iedereen is bezorgd om de mobiliteit, dat is logisch. We roepen zoveel mogelijk mensen op om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. We hebben 1.500 fietsstallingen en er moeten er nog bijkomen. In het Ottenstadion hadden we er maar 100. Ik hoop dat er straks 1.500 fietsers aankomen voor de wedstrijd tegen Stuttgart. Als het weer zo blijft, kan dat geen probleem zijn.”

"We hebben een klein probleemke tot februari 2014"

“Er zijn echter heel veel mensen die niet met de fiets kunnen komen en ook niet het openbaar vervoer nemen. Daarom hebben we een extra inspanning gedaan en hebben we afspraken gemaakt met bedrijven om parkings te huren. Zo kwamen we aan 1.000 extra parkeerplaatsen.”

AA Gent kreeg ook de kritiek dat het stadion op de verkeerde plaats ligt. “We hebben een klein probleemke tot februari 2014. Dat is dus tot de R4 doorgetrokken is tot hier. Moest dat nu allemaal al in orde zijn, zou het stadion al op dé perfecte plaats liggen. Wij kregen kritiek van een professor mobiliteit dat het stadion op een slechte plaats ligt. We zitten op 700 meter van één van de belangrijkste knooppunten van het land, de E40 en de E17 komen hier samen. Als dat geen ideale plaats is weet ik het ook niet meer. ik denk dat ik ook professor mobiliteit had kunnen worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties