Blatter verkiest Qatarese winter

Jens Hoofteer
| 6 reacties
Blatter verkiest Qatarese winter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wordt het WK 2022 in Qatar in de winter gespeeld? Sepp Blatter zou het alvast niet erg vinden. "De Wereldbeker moet een feest zijn. Daarom is het beter om het tornooi in de winter te laten plaatsvinden," aldus de voorzitter van de FIFA.

Sinds bekend raakte dat het WK in 2022 in Qatar zal worden gehouden, stelt zich de vraag of het tornooi dan wel in de zomer, dan wel in de winter moet worden gespeeld. In Qatar zijn de temperaturen in de zomer namelijk niet om uit te houden.

Blatter was eerst geen voorstander van een WK in de winter, maar lijkt nu het geweer van schouder te veranderen. “Je kan wel aangepaste stadions bouwen, maar je kan moeilijk het land zelf aanpassen”, zegt Blatter.

“We moeten ook aan onze sponsors en aan de televisie denken. We hebben nog voldoende tijd alvorens we een definitieve beslissing moeten nemen. Tijdens de volgende vergadering van het Uitvoerend Comité zal het probleem zeker worden besproken.”

Qatar bereidt zich intussen voor om het WK in de zomer te laten plaatsvinden. Voor Hassan-al-Thawadi, de secretaris-generaal van het organisatiecomité in Qatar, kan een WK in de winter echter ook. “Als wordt beslist om het WK in de winter te spelen, dan zal Qatar daar klaar voor zijn”, liet hij eerder al weten.

Ook UEFA-voorzitter Michel Platini is een voorstander van het plan om het WK naar de winter te verhuizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties