Beerschot-Wilrijk klaar voor opener

Manuel Gonzalez
| 57 reacties

KFCO Beerschot-Wilrijk is klaar voor het echte werk. De fusieclub won haar laatste oefenwedstrijd met 1-0 van tweedeprovincialer KWFC Wuustwezel. Leuk detail: ook de fans waren talrijk aanwezig.

Cédric De Volder in Antwerpen

“In provincial ist carnaval”, galmde bij aanvang van de partij tussen KFCO Beerschot-Wilrijk en KWFC Wuustwezel door de tribunes op ’t Kiel. Het toont meteen aan wat voor een buitenbeentje de nieuwbakken fusieclub zal zijn in de provinciale reeksen. Zelfs een modale eersteklasser is jaloers op de publieke belangstelling die de fusieclub met zich meebrengt.

Ook de tegenstander was duidelijk geïntimideerd door de talrijk opgekomen thuissupporters. Beerschot-Wilrijk koos meteen vol voor de aanval. Coach Urbain Spaenhoven waarschuwde zijn spelers nog voor de wedstrijd. “Elke tegenstander is extra gemotiveerd om hier te komen winnen." Zijn troepen hadden de raad alvast goed in de oren geknoopt.

Feestend de nacht in

Toch resulteerde de enorme druk in de eerste helft niet tot echte kansen. Het was wachten tot ruim voorbij het halfuur om een poging te noteren. En het was meteen prijs. Jarich Dewoyer bediende Peter Nijs. Laatstgenoemde liet ’t Kiel meteen ontploffen, 1-0.

Ook na de rust was het spel eentonig. Beerschot-Wilrijk dicteerde de wet, maar verzuimde de kansen af te maken. Vooral Tristan Dermaut kwam enkele keren dicht bij de tweede treffer. De aanvaller koos er echter voor om de spanning in de wedstrijd te houden. De bezoekers slaagden er bovendien nooit in om thuisdoelman Jef Snyders te bedreigen.

KFCO Beerschot-Wilrijk debuteerde dus op 't Kiel met een overwinning. De paarshemden lijken alvast klaar voor de competitie-opener van volgend weekend. En de fans? Die gingen feestend de nacht in, dromend van een nieuwe glorieperiode.