CL-vooruitblik: "Bayern München kan zichzelf opvolgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
CL-vooruitblik: "Bayern München kan zichzelf opvolgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaat de bal opnieuw aan het rollen in de Champions League. Vorig jaar mocht Bayern München de beker met de grote oren in de lucht steken, maar welke teams zijn dit seizoen dé absolute favorieten? Voetbalkrant.com besprak de kandidaten met Franky Van der Elst.

Door Timothy Collard

Duitsland boven, part 2?

Vorig seizoen heersten de Duitse clubs in de Champions League. Een finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund in Wembley, het deed pijn voor de Engelse supporters. Dit jaar verwacht Franky Van der Elst weinig veranderingen. “Ik acht Bayern in staat om zichzelf op te volgen als winnaar. Dat zou dan voor het eerst in de geschiedenis het geval zijn, maar ze hebben er écht de kern voor.”

De voormalige speler van Club Brugge ziet ook Borussia Dortmund opnieuw hoge ogen gooien in het kampioenenbal. “Ik vind Klopp een geweldige trainer en Dortmund speelt net als Bayern heel modern voetbal. Beide teams koppelen techniek aan fysieke kracht en dat levert een geweldige mix op.”

"Ik zie Juventus graag aan het werk, maar vraag me af of hun systeem dit jaar zal aanslaan."

Van der Elst lijkt dus in te zetten op een Duitse club, maar wat denkt hij van Juventus? De Oude Dame domineert het Italiaanse voetbal opnieuw en hoopt ook Europees een woordje mee te spreken dit seizoen. “Ik zie ze heel graag aan het werk, maar vraag me af of hun systeem (Coach Conte hanteert steevast een 3-5-2 bij Juventus, nvdr.) ook Europees zal aanslaan.”

“In Italië spelen veel ploegen zo, maar ik heb er toch wat mijn twijfels bij. Vorig jaar tegen Bayern München werkte dat bijvoorbeeld niet en gingen ze tot tweemaal toe onderuit met 2-0. Ze zullen wel ver komen, maar ik zie ze de Champions League niet winnen.”

Wat met Barelona en Real Madrid?

Net als bij de Duitse clubs, kan je ook niet om de Spaanse heen. Real Madrid en Barcelona hebben er met respectievelijk Gareth Bale en Neymar elk een goudhaantje bij en hebben ook dit seizoen hun zinnen gezet op de beker met grote oren. “Beide teams behoren natuurlijk tot de favorieten en maken ieder jaar kans op de eindzege.”

Straks lees je hier op Voetbalkrant.com nog wie Van der Elst als de grootste outsiders beschouwt en waarom hij de Engelse teams niet als topfavorieten aanziet.

Geloof jij in de kansen van Bayern München om de Champions League nogmaals in de wacht te slepen? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op een eindoverwinning van Bayern kan je 255 euro verdienen. Denk je dat Juventus het kampioenenbal wint dan kan je maar liefst 1080 euro verdienen. Heb je nog geen account bij Unibet? Maak dan snel een account aan via DEZE LINK en ontvang 60 euro aan wedtegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties