Opnieuw stapje dichter bij winter-WK

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Opnieuw stapje dichter bij winter-WK
Foto: © SC

Het WK 2022 zal zo goed als zeker in de wintermaanden worden georganiseerd. Nu scharen ook de Europese voetbalbonden zich achter het project. "Het is onmogelijk om in de zomer te voetballen in Qatar."

In 2022 wordt het wereldkampioenschap georganiseerd in Qatar. De traditie wil dat het voetbalfeestje doorgaat in juni. Enig probleem: het kwik overstijgt in die periode de vijftig graden Celsius met het grootste gemak in de oliestaat.

De voorbije maanden werd dan maar geopperd dat het WK in de winter moet worden georganiseerd. FIFA-voorzitter Sepp Blatter was meteen gewonnen voor het idee, maar had schrik voor de reactie van de Europese voetbalbonden. Zo’n kampioenschap vraagt immers een volledige herschikking van de voetbalkalender.

“Alle leden van de UEFA zijn het erover eens dat een WK in de zomer onmogelijk is in Qatar”, aldus Jim Boyce op BBC. “Het is simpelweg te warm om een topprestatie af te werken.”

Wellicht wordt het toernooi in januari afgewerkt. Op die manier ondervinden de Champions League en Europa League minder hinder van de kalenderwijziging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties