wbeSK Beveren
kvoKV Oostende
Datum: 05/10/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren verslaat tienkoppig Oostende
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waasland-Beveren verslaat tienkoppig Oostende
Foto: © SC

Waasland-Beveren heeft de eerste driepunter beet. Na een slaapverwekkende eerste helft kwam er na de rust meer spektakel met een rode kaart, een knappe goal en een penaltygeval.

Sander De Graeve in Beveren

Dat een thuiswedstrijd van Waasland-Beveren dit seizoen niet altijd een aangenaam kijkstuk is, is het understatement van het jaar. In de eerste 35 minuten was er werkelijk niets te zien. Het enige compliment dat we beide teams gunnen is het feit dat de verdedigende organisatie er stond.

We kunnen ons heel wat zaken voor de geest halen die interessanter zijn dan het dramatische wedstrijdbegin. Daar hoort een gevangenisstraf uitzitten nog net niet bij. Op een eerste echte kans was het wachten tot Oumarou nog eens doorstoomde.

Vooral geeuwen voor de rust

De aanvaller trof Berthelin en had voor het overige vooral individualistisch spel laten zien. Werkelijk geen enkele bal gaf de spits af. Oostende nam na goed twintig minuten het initiatief even over, maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Op stilstaande fases moest en zou er gescoord worden, een veldgoal zagen we eerlijk gezegd niet vallen. Waasland-Beveren kreeg goed zeven minuten voor tijd een lichte vrijschop voor een aangeschoten bal.

Henkens met knappe vrije trap

Henkens en niet Maric zette zich achter de bal. Een knappe krul voorbij Berthelin later stond het 1-0 voor de thuisploeg. Op zich verdiende Waasland-Beveren de voorsprong. Het was de minst slechte ploeg van de twee.

Na de koffie bracht Vanderbiest met Lukaku en Mushekwi twee nieuwe namen in, maar het was Waasland-Beveren dat leven in de partij bracht. Veselinovic snoepte de bal af van een slapende Lukaku en gaf hem mee met Sterckx. De kwieke middenvelder zette in de zestien nog een man in de wind en knalde onhoudbaar via de paal binnen.

Slechte punten voor Lukaku

Lukaku scoorde geen punten bij coach Vanderbiest. Hij tekende voor een dramatische invalbeurt en verloor duel na duel. Het werd nog helemaal rampzalig voor Oostende. Brouckaert ging zwaar door op Sterckx en kreeg meteen rood.

Sterckx was de man van de tweede helft. Even later ging hij neer in de zestien, maar de ref zag er geen graten in. De tweede helft was alvast veel aangenamer om volgen dan de eerste. Zelfs Oostende ging met tien beter spelen dan met elf. Ondanks dat alles bleef het 0-0 in Beveren. De kop is er dus af voor de fusieclub.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Sibum Bas 90' -
Bojovic Mijusko 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Godemeche Nicolas 90' -
Henkens Robin 90' -
Trickovski Ivan 40' -
Oumarou Aboubakar 90' -
Veselinovic Dalibor A 89' -
Maric Milos   63' -
  Bank G Beoordeel
Sterckx René 50' -
Rowell Jonathan   27' -
Demjan Róbert 1'  
Maman Hanan -  
Emond Renaud -  
Vermeulen Jorn -  
Steppe Kenny -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' 6
De Schutter Niels 90' 5
Brillant Frédéric 90' 5
Dessaer Denis   90' 5
Hempte Jimmy 45' 3
Van Imschoot Tom 90' 6
Brouckaert Yohan   58' 3
Berrier Franck   90' 4
Wilmet Jonathan 45' 5
Depoitre Laurent 76' 5
Siani Sébastien 90' 4
  Bank G Beoordeel
Mushekwi Nyasha Liberty 45' 4
Lukaku Jordan 45' 5
Canesin Fernando Matos 14' 6
Foket Thomas -  
Kudimbana Nicaise -  
Luissint Xavier -  
Schmisser Baptiste -  
Herbeleef SK Beveren - KV Oostende

Vooraf