Reactie Vanderbiest stelt zich vragen bij fysieke paraatheid Anderlecht-huurlingen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Vanderbiest stelt zich vragen bij fysieke paraatheid Anderlecht-huurlingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende kwam zwak voor de dag op bezoek bij Waasland-Beveren. Vreemd genoeg liep het na de rode kaart en de inbreng van Canesin beter bij de kustploeg. Coach Vanderbiest trekt zijn conclusies.

Sander De Graeve in Beveren

"We hadden haast geen balbezit en waren veel te onrustig", aldus Vanderbiest. "We waren na twee passen altijd de bal kwijt. Waasland-Beveren was beter qua voetbal. Zij konden toch enkele combinaties op de mat leggen, wij niet. Het was hetzelfde verhaal als vorige week, maar dan konden we scoren en counteren."

Nu was het Waasland-Beveren dat het belangrijke eerste doelpunt maakte. "We kwamen wat ongelukkig op achterstand. Een lichte handsbal werd gefloten en de vrije trap ging er erg lekker in. We wisten dat Henkens zoiets kan, ook Maric kan dat overigens."

Aan de rust greep Vanderbiest in. "Ik probeerde iets en dat lukte niet, daar draag ik de verantwoordelijkheid voor. Moest ik die twee jongens eraf halen, neen. Ik kon er in principe nog vijf of zes anderen af halen. Ik dacht dat Lukaku met zijn snelheid iets kon forceren, maar die kwam ongelukkig in."

Na de inbreng van Canesin begon het wel te lopen. "Misschien moet ik mijn principes overboord gooien. Nu hebben we wel de ploeg om het spel te maken. Daar moeten we nu twee weken aan werken. Zelfs met tien man werden we gevaarlijk."

Vanderbiest stelde zich vragen bij de fysieke paraatheid van Anderlecht-huurlingen Lukaku en Canesin. "Canesin zal hopelijk tegen de volgende wedstrijd negentig minuten in de benen hebben. Ik stel me grote vragen als ik Jordan zie invallen. Zijn pijp was uit na 25 minuten. Dan vraag ik me af wat er op een ander gebeurt op fysiek vlak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties