Nederland waarschijnlijk geen reekshoofd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Nederland waarschijnlijk geen reekshoofd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland sloot de laatste twee kwalificatiewedstrijden af op een virtuele zesde plek, maar was afhankelijk van wat Colombia en Uruguay 's nachts presteerden. Helaas voor Oranje draaide dat slecht uit.

Uruguay won namelijk met 3-2 van het Argentinië van Lucas Biglia en Colombia ging in een gekke match met 1-2 winnen bij Paraguay. Het team van Carlos Bacca, in de basis, moest immers al iets over het half uur met tien verder na een rode kaart voor Inter-speler Fredy Guarin.

Op dat moment stond Colombia ook al 1-0 in het krijt. Toch kon het met tien man de score nog ombuigen. Yepes scoorde nog in de eerste helft twee goals en in de tweede helft bleef die voorsprong behouden. Colombia is dus zeker van de status van reekshoofd en parkeert Nederland al zeker onder plaats zes.

Of het zeven of acht wordt voor onze Noorderburen hangt van Uruguay af. De zevende plaats geeft recht op pot één. Als Uruguay zich kan plaatsen voor het WK wordt het pot twee voor Nederland. Uruguay moet nog barrages spelen.

Wie wel al zeker in pot twee zal zitten, is Italië. Dat stond voor vannacht op plaats zeven, maar ziet Colombia dus boven zich uitkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties