Wintermercato naar de prullenmand?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Wintermercato naar de prullenmand?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FIFPro wil de transferperiode in januari naar de prullenmand verwijzen. De spelersvakbond wil de wantoestanden aanklagen, maar houdt de deur op een kier voor enkele uitzonderingen.

In het voetbalseizoen 2002-2003 werd de wintermercato ingevoerd. Al die jaren daarvoor moesten de clubs het stellen met een transferperiode in de zomermaanden. De Engelse clubs – die destijds enorm verzet aantekenden tegen het plan – lijken alsnog hun slag thuis te halen.

FIFPro wil er volgens Het Nieuwsblad immers alles aan doen om die transferperiode in januari af te schaffen. “Wij beogen stabiliteit in de contracten”, legt Philippe Piat uit. “In die zin is zo’n extra transferperiode allesbehalve een goede zaak. De huidige situatie zorgt voor een financiële bubbel. De markt bepaalt de transfers en daardoor hebben de spelers amper nog een keuze.”

Toch voorziet de voorzitter van de spelersvakbond in enkele uitzonderingen. “Als een speler niet aan spelen toekomt, moet hij natuurlijk de kans krijgen om te verhuizen. Een club moet dan weer een vervanger kunnen halen voor een speler die met een langdurige blessure kampt. Ik stel dan ook voor om het aantal transfers in januari tot één of twee per club te herleiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties