Datum: 08/11/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Dartelend Lokeren neemt eenvoudig de maat van KV Mechelen
Dartelend Lokeren neemt eenvoudig de maat van KV Mechelen
Foto: © SC

Lokeren staat voorlopig terug in de top-6. Het was veel te sterk voor KV Mechelen en won met ruime cijfers: 4- 0 op Daknam. Dutra speelde in de plaats van de geschorste Harbaoui en maakte er twee.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Lokeren mocht de heenronde van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League afronden tegen KV Mechelen. De thuisploeg verloor vorige week nog in Brugge, maar bewees daar mee te kunnen met de top-6, terwijl Malinwa Zulte Waregem punten kon afsnoepen.

Weinig wijzigingen dan ook bij beide teams. Bij Mechelen was het vooral uitkijken hoe Benjamin Mokulu het zou gaan doen op zijn Daknam, terwijl bij Lokeren Dutra de plaats van de geschorste Harbaoui innam.

Lokeren straft foutjes meteen af

Thunderstruck galmde door de speaker voor het begin van de wedstrijd en zo begon de wedstrijd ook: KV Mechelen stond nog te slapen en werd getroffen door een bliksem met de naam Taravel. Hij mocht van dichtbij aan de tweede paal een vrije trap van Patosi tegen de netten prikken.

Daarna probeerde Malinwa wat in de wedstrijd te komen, maar Lokeren hield het goed gesloten en bleef baas op het veld. Halfweg de eerste helft was de match al gespeeld, toen De Pauw een afgeweken hoekschop opnieuw van dichtbij tegen de touwen kon trappen. Wat doelman Pacovski in die fase precies deed, is ons niet duidelijk, maar goed zag het er niet uit.

Dominantie gaat verder na de pauze

De rest van de eerste helft bleef KV Mechelen amechtig zoeken naar openingen, terwijl Lokeren er enkele keren snedig uitkwam en nog voor de thee de wedstrijd helemaal had kunnen monddood maken. Daarvoor was het wachten tot in de tweede helft.

De bezoekers kwamen gretiger uit de kleedkamers en van Veldhoven voerde ook een dubbele wissel uit: Junker en Rits moesten het verschil gaan maken. Dat lukte hen echter niet, want het was aan de overkant Dutra die de match helemaal op slot gooide.

Eerst rondde hij een prachtige voorbereiding van Hans Vanaken af, vijf minuten later ging hij de rechterflank af om ook de 4-0 tegen de touwen te trappen in de kleine hoek.

Lokeren terug (even) in top-6

KV Mechelen vocht voor wat het waard was, ook de uitsupporters bleven trouw kabaal maken, maar het mocht echt niet baten. De Waaslanders verzuimden nog de score hoger te laten oplopen, terwijl ook Pacovski nog een paar keer forfaitcijfers van het scorebord wist te houden.

Een makkelijk en verdiende overwinning zo voor de thuisploeg, dat voor minstens een dag in de top-6 staat. Morgen speelt Kortrijk nog op het veld van Cercle Brugge om die plek terug af te nemen. Voor KV Mechelen wordt play-off I halen steeds moeilijker, al zijn we nog steeds maar halfweg het regulier seizoen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' 8
Gkalitsios Giorgos 90' 8
Scholz Alexander 90' 7
Taravel Jérémy  89' 9
Odoi Denis 90' 8
Persoons Koen 90' 8
Overmeire Killian 90' 8
Vanaken Hans A 90' 9
De Pauw NillA 90' 9
Dutra Júnior Sérgio ⚽ ⚽ 88' 10
Patosi Ayanda A 90' 9
  Bank G Beoordeel
Despotovic Djordje 2'  
Mingiedi Mpembele Cedric 1'  
Leko Ivan -  
Verhulst Davino -  
Corryn Alexander -  
Trompet Jore -  
Ansah Eugene -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 1.5
Vandam Jerry 90' 5
Bateau Sheldon   90' 3
De Witte Seth 90' 6
Ghomsi Antonio 90' 5
Van Damme Joachim 45' 3.5
Kamavuaka Wilson   90' 4.5
Destorme David 45' 9
Cordaro Alessandro 90' 3
Mokulu Benjamin 90' 6.5
Dialiba Diabang Boubacar 75' 4
  Bank G Beoordeel
Junker Mads   45' 3.7
Rits Mats 45' 5.5
Iddi Abdul-Yakuni 15' 4.5
Michalski Seweryn -  
Prodell Viktor -  
Biebauw Wouter -  
Trajkovski Aleksandar -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Mechelen

Vooraf