Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Groep H: Ajax kan niet winnen tegen tien man, Neymar rolt Celtic op

In groep H had Ajax een unieke mogelijkheid om zich te plaatsen voor de achtste finales, maar het kon uiteindelijk niet winnen in San Siro. Barcelona is groepswinnaar, na een zware overwinning tegen Celtic.

AC Milan - Ajax 0-0

Ajax was na de stunt tegen Barcelona nog helemaal in de running voor de tweede plaats, maar dan moest het ook winnen op het veld van AC Milan. Het pakte voor deze wedstrijd al 303 minuten geen tegendoelpunt op Italiaanse bodem en dat zouden er uiteindelijk bijna 400 gaan worden, maar dat was niet genoeg voor de Amsterdammers.

Het begon nochtans heel mooi voor de Ajacieden. In de eerste vijf minuten kwam het meteen opzetten, een kopbal van Poulsen belandde op de paal en een kwartier lang was de meeste druk van de bezoekers.

Rood Montolivo

En het werd zelfs nog een mooier scenario voor de Nederlanders, toen Riccardo Montolivo met zijn voet op de enkel ging staan van Poulsen: meteen rood voor de kapitein van Milan, Ajax nog driekwart wedstrijd aan de bak met een man meer.

Dat mannetje meer werd echter niet meteen omgezet in meer kansen, integendeel: het tempo werd gezapiger en AC Milan speelde de wedstrijd al bij al steeds volwassener uit.

Bijna Klaassen

In de slotfase probeerde het nog alles op alles te zetten. Uitgespeelde kansen waren er niet, maar Davy Klaassen kwam wel twee keer heel dicht bij de treffer van een Europese lente in de Champions League.

In de 96e minuut - er werd meer dan vijf minuten extra gespeeld - belandde een omhaal van hem net naast de paal. Dichter dan dat kan je er niet bij zijn, maar voor Ajax wacht alweer de Europa League. Milan gaat door met groepswinnaar Barcelona.

Barcelona - Celtic 6-1

In de andere wedstrijd had Barcelona genoeg aan een puntje om zeker groepswinnaar te worden, maar het besloot toch nog maar met een knal de groepsfase te gaan besluiten. Na een dikke vijf minuten stond het al op voorsprong via Piqué. En toen moest het echte showtje nog beginnen.

Vijf minuten voor rust speelde Neymar zich heerlijk vrij, hij haalde de achterlijn en zette voor naar Pedro, die simpel binnenwerkte. Nog niet voldoende: Montoya lepelde Neymar de 3-0 op, de Braziliaan had de bal maar binnen te lopen.

Pareltje Neymar

En nog was het niet gedaan met genieten: Neymar plaatste na de rust nog een orgelpunt met twee extra doelpunten, zeker de 4-0 was van ongekende schoonheid. Ook Tello pikte nog zijn doelpuntje mee, in de slotminuten wist Samaras de eer nog te redden voor de bezoekers, die al eerder uitgeschakeld waren van Europees voetbal.

Bekijk de 4-0 al even hier: