Reactie De Boer: "Anti-voetbal heeft vandaag gewonnen"

De Boer: "Anti-voetbal heeft vandaag gewonnen"
Foto: © SC

Ajax speelde op het veld van AC Milan 0-0 gelijk. Daardoor wordt het veroordeeld tot het spelen van de Europa League na Nieuwjaar. Trainer Frank De Boer baalde na de wedstrijd om de gemiste kans. Hij had ook geen goed woord over voor het spel van AC Milan.

"Anti-voetbal heeft vandaag gewonnen", is De Boer meer dan duidelijk. "De UEFA heeft het altijd over respect, maar als je vandaag ziet dat ballenjongens nooit een bal in hun handen hebben, dan stel ik mij vragen. Ze hebben zeker twintig minuten tijd gewonnen en dan komen er maar vijf minuten bij", sakkerde de coach van Ajax.

Op de spelers van Ajax kon de coach niet boos zijn: "Mijn jongens hebben alles gegeven, maar we hebben niet kunnen scoren. Voetbal heeft niet gewonnen, maar we zijn de bovenliggende partij geweest. Dat is een positief gevoel, ook dat mijn spelers zijn blijven knokken. Dit is geen dreun, maar wel een teleurstelling." 

"Theater"

"Ik ben echt trots op wat mijn jongens hebben gedaan, maar het leek wel alsof we in een theater zaten. De scheidsrechter laat het toe, dat neem ik hem kwalijk."

De rode kaart voor Montolivo fluiten was nochtans een goede zaak halfweg de eerste helft: "Maar Balotelli had misschien ook een rode kaart verdiend. Rood is rood, ook de kaart voor Montolivo was terecht toch?" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties