Marokko wil zich tonen aan de wereld

Koen Donvil
| 0 reacties
Marokko wil zich tonen aan de wereld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond wordt het WK voor clubteams afgetrapt in Marokko. Het thuisspelende Raja Casablanca en de kampioen van Oceanië, Auckland City, mogen het prestigieuze tornooi openen. Marokko wil zich door het tornooi te organiseren, vooral bewijzen met het oog op een eventueel WK.

Raja Casablanca-Auckland City is dus de opener in Agadir. De winnaar speelt zaterdag in de kwartfinales tegen het Mexicaanse Monterrey. Het Egyptische Al Ahly en het Chinese Guangzhou Evergrande staan tegenover elkaar in de tweede kwartfinale. Titelfavorieten Bayern München en het Braziliaanse Atlético Mineiro zijn automatisch geplaatst voor de halve finales en stromen volgende week in. De finale is op zaterdag 21 december in Marrakesh.

"Marokko wil een goed figuur slaan en tonen dat het klaar is om een groot tornooi te organiseren", zo weet Rik Goverde, correspondent van VRT. "Ze willen het WK in 2026 graag naar hun land halen." De laatste keer dat Marokko kandidaat was, was in 2010, toen Zuid-Afrika het WK mocht organiseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties