Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Bergen boekt tweede zege van het seizoen tegen zwakke Zebra's
Timothy Collard

Bergen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt op het veld van Sporting Charleroi. De troepen van Cedomir Janevski domineerden de wedstrijd van begin tot einde en scoorden één doelpunt in de eerste en één doelpunt in de tweede helft.

Bergen toonde vanaf het eerste fluitsignaal dat het er iets wilde van maken op Mambourg. De Draken staken enkele keren de neus aan het venster. Zo ging een kopbal van Dusenne net over de kooi van Mandanda.

Halverwege de eerste helft zette Arbeitman de netten bol, maar de scheids liet het feestje niet doorgaan. Soumah had Mandanda namelijk een por in de rug gegeven, waardoor de doelman geen verhaal had op het schot van Arbeitman. De scheids keurde het doelpunt dan ook meer dan terecht af.

Voorsprong met een gelukje

Op slag van rust mochten De Draken dan toch juichen. Charleroi kreeg de bal niet weg na een corner en Le Postollec slaagde erin om Mandanda met een gelukje te verschalken. Zo mocht Bergen gaan rusten met een verdiende 0-1-voorsprong.

Na de pauze probeerde de thuisploeg het evenwicht te herstellen, maar De Zebra’s haalden nooit hun niveau van tegen Club Brugge. Soumah en Mununga stelden Mandanda nog eens flink op de proef, maar de Congolees hield Charleroi in de wedstrijd met twee puike reddingen.

Mununga beslist de match

Iets voorbij het uur moest Mandanda zich toch gewonnen geven. Mununga kreeg alle tijd van de Charleroi-defensie en besloot om dan maar heerlijk uit te halen. Zijn schot verdween via de paal tegen de touwen en zo keek de thuisploeg tegen een 0-2-achterstand aan. Pollet had de aansluitingstreffer nog aan de voet, maar Saussez liet zich niet verrassen met het lobje van de spits.

Bij 0-2 bleef het ook en zo boekt Bergen zijn tweede zege van het seizoen. De Draken geven zich allesbehalve gewonnen en zullen er dus alles aan doen om play-off III te ontlopen.