Datum: 25/01/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
Lierse verrast Kortrijk in spektakelstuk met 7! goals
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lierse verrast Kortrijk in spektakelstuk met 7! goals
Foto: © SC

Lierse stuntte vandaag op bezoek bij KV Kortrijk. In een spektakelrijke wedstrijd werd het 3-4 in het Guldensporenstadion. Kortrijk zag wel een strafschop door de neus geboord.

Sander De Graeve in Kortrijk

Hein Vanhaezebrouck stapte af van zijn 3-5-2 en ging met vier achteraan spelen tegen Lierse dat begon met de elf die een punt haalden tegen Club Brugge. In een kletsnat Guldensporenstadion begon de avond uitstekend voor de thuisploeg.

Santini rolde heel de verdediging van Lierse op en bracht de bal hard voor doel waar Matton het geschenk dankbaar aannam. Meteen een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg na amper twee minuten. Lierse wist meteen waar het aan toe was, maar kreeg in de eerste twintig minuten geen voet aan de grond.

Dolle twee minuten

Kortrijk kreeg nog enkele kansen, de grootste voor Coulibaly, maar de voorsprong uitbouwen tot een meer veilige 2-0 lukte niet. Bij de eerste echte aanval van Lierse was het wel meteen koekenbak. Bourabia kon Watt bereiken en de schot knalde keihard door de benen van een verbouwereerde Darren Keet.

Nog geen twee minuten daarna was het opnieuw prijs voor de bezoekers, en hoe. Ghaly zette voor en Bourabia vloerde Keet met een krachtige kopslag in de kruising vanop goed vijftien meter. Prachtgoal.

Watt als?

Tot aan de koffie bleef die voorsprong staan. Lierse kwam ook beter in het spel en Kortrijk kreeg het moeilijk. Het thuispubliek sloeg aan het morren. Na de pauze trok Kortrijk in de aanval, maar een doelpunt maken lukte aanvankelijk niet. Coulibaly miste een opgelegde kans.

Lierse plooide wat terug en ging resoluut voor de counter. Op zo'n tegenaanval, eentje uit het boekje, stuurde Losada Watt het straatje in. De Schot bleef erg rustig en legde zijn tweede van de avond in het mandje.

Strafschop ontnomen

Kortrijk gaf niet op en Coulibaly kon een kwartier later zijn misser goedmaken. Hij gleed een bal van Santini voorbij Berezovskiy in doel. Die laatste leek even van slag, want hij trapte twee uittrappen na elkaar buiten, eentje links en eentje rechts.

De thuisploeg zocht nog steeds de aanval, maar kreeg het deksel op de spreekwoordelijke neus. Losada, alweer hij, zette voor en Bourabia, alweer hij, maakte het af. 2-4 en ogenschijnlijk boeken toe voor KV Kortrijk, zeker omdat de thuisploeg enkele minuten later een loepzuivere strafschop door de neus geboord kreeg na handspel.

Santini houdt het spannend

Toch bleef het spannend in dit spektakelstuk. Ivan Santini lukte enkele minuten voor tijd de aansluitingstreffer met een kopbal van dichtbij. Gelijk komen zat er uiteindelijk niet in. Lierse pakte nog een rist gele kaarten voor tijdswinst, maar doet een uitstekende zaak.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 4
Capon Brecht 83' 5
Chanot Maxime   90' 6
Tomasevic Zarko   90' 5
Oussalah Mustapha 90' 5
De Smet Stijn   85' 5
De Mets Gertjan   90' 6
Pavlovic Nebojsa A 90' 5
Matton Thomas 90' 6
Coulibaly Elimane 90' 7
Santini IvanA A 90' 7
  Bank G Beoordeel
Kamghain Jimmy 7'  
Mahau Gregory 5'  
Martin Baptiste -  
Klaasen Robert -  
Ragolle Dylan -  
Petrovic Branimir -  
Reynaud Romain -  
Clepkens Michael -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor   90' 5
Jääger Enar   90' 6.7
Hoefkens Carl 81' 5.3
Swinkels Arjan 90' 6.3
Corstjens Wouter   90' 5.3
Wils Thomas 90' 6
El Sayed Ghaly Hossam A 90' 6
Bourabia Rachid ⚽ ⚽ A 90' 9
Maciel Sousa Campos Wanderson 35' 5.7
Watt Anthony ⚽ ⚽   90' 10
Losada Hernan A A 90' 9
  Bank G Beoordeel
Vercauteren Julien 90' 6
Frans Frederic 9'  
Traoré Hamari -  
Hazurov Kostadin -  
De Jonghe Jimmy -  
Goris Nathan -  
El Messaoudi Ahmed -  
Herbeleef KV Kortrijk - Lierse SK

Vooraf