Play-offs: de ideale leerschool voor jong talent

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Play-offs: de ideale leerschool voor jong talent
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste speeldag van de play-offs behoort ondertussen alweer tot het verleden. Zoals dat ook tijdens de voorbije edities het geval was, lijken ook dit jaar enkele jonge talenten de neus aan het venster te steken in de play-offs.

Enkel Essevee in play-off 1

In play-off 1 en play-off 3 noteerden we niet zoveel jonge spelers die afgelopen weekend aan de aftrap verschenen of mochten invallen. Enkel Francky Dury verraste enigszins door zowel Theo Bongonda als Fabrice Olinga in de basiself te droppen tegen KRC Genk. Bongonda gooide hoge ogen en was zelfs goed voor twee assists.

Lierse spant de kroon in play-off 2

In play-off 2 staat er heel wat minder op het spel en dus experimenteerden enkele coaches afgelopen weekend al met enkele jonkies. Met het oog op volgend seizoen wilde vooral Stanley Menzo eens zien wat zijn jonge garde in huis heeft.

Zo verscheen linksachter Jimmy De Jonghe voor de derde keer dit seizoen aan de aftrap en begonnen ook Ahmed El Messaoudi aan de wedstrijd. Voor Faysel Kasmi en Souleymane Diomandé werd de match tegen Waasland-Beveren zelfs hun grote vuurdoop op het hoogste niveau.

Maar dat was nog niet alles. In de tweede helft mochten ook de 19-jarige Zizo, de 18-jarige Tahiri en de 16-jarige Allach nog invallen. De jonkies van de Pallieters hielden lang stand, maar verloren uiteindelijk nog met 2-0 van de manschappen van Bob Peeters. Peeters lanceerde overigens ook een youngster. De 18-jarige Alec Luyckx mocht een kwartier voor tijd invallen.

Ook Staelens gunt jeugd kansen

Ook Lorenzo Staelens lijkt al aan volgend seizoen te denken. De oefenmeester van Cercle Brugge dropte zoonlief Alessio voor de tweede keer dit seizoen in de basis, terwijl de 19-jarige Mathieu Maertens zijn eerste speelminuten in het A-elftal vergaarde en meteen de volledige wedstrijd bleef staan.

Gent, Mechelen en Oostende doen - in mindere mate - mee

Al dan niet noodgedwongen, maar ook in de Ghelamco Arena kregen enkele talenten hun kans op zaterdagavond. Sébastien Locigno kreeg op de rechtsachter de voorkeur op Rafinha, goed voor zijn derde basisplek.

Langs de overkant moest Fred Vanderbiest wat puzzelen. De oefenmeester van KV Oostende zette amper 16 spelers op het wedstrijdblad. Anderlecht-huurling Fede Vico (eerste basisplaats) en Gent-huurling Thomas Foket (vijfde basisplaats) stonden in de ploeg. In blessuretijd maakte ook Nils Pierre zijn debuut in de Jupiler Pro League.

Achter de Kazerne tot slot, was er één jongen die afgelopen weekend de neus aan het venster stak in onze vaderlandse competitie. Glenn Claes verzamelde in het seizoen 2011-2012 nog 156 minuten bij Lierse, maar gisteren speelde hij zijn eerste 8 minuten voor KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties