staStandard
cluClub Brugge
Datum: 11/05/2014 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sobota blaast blauw-zwarte titeldroom nieuw leven in op Sclessin
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Sobota blaast blauw-zwarte titeldroom nieuw leven in op Sclessin
Foto: © Photonews

Club Brugge won vanmiddag met het kleinste verschil op het veld van Standard. Waldemar Sobota blies de blauw-zwarte titeldroom nieuw leven in. Standard volgt op twee punten van Club, maar kan vanavond ook nog RSC Anderlecht over zich zien wippen.

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Luik

Standard en Club Brugge begonnen vanmiddag aan de topper met een paars-wit spook in het achterhoofd. RSC Anderlecht – dat dit seizoen met de regelmaat van de klok werd afgeschreven – ontvangt vanavond KRC Genk en lijkt de juiste versnelling richting titel te hebben gevonden. Michel Preud’homme hoopte dat Nicolas Castillo voor doelpunten zou zorgen. Tom De Sutter zat op de bank. Bij de Rouches begon ook Imoh Ezekiel opnieuw naast Guy Luzon in de dug-out.

Reclame voor Belgisch voetbal

Standard nam dan wel de beste start, maar de kansjes waren voor Club Brugge. Lior Refaelov vergat een vrijstaande Maxime Lestienne aan te spelen. Luttele minuten later toonde Eiji Kawashima dat het betere spring- en vliegwerk niet aan hem besteed is. De kopstoot van Bjorn Engels vloog echter aan de verkeerde kant van de paal. Voor de volledigheid: aan de overkant heerste Mathew Ryan dan weer negentig minuten lang als een keizer in zijn luchtruim.

Maar ook de neutrale toeschouwer vond geen redenen om te klagen. De topper was regelrechte reclame voor het Belgische voetbal. Er was tempo en intensiteit, en ook de kansen ontbraken niet. Tussendoor kreeg Lestienne wederom een opgelegde mogelijkheid. De flankaanvaller mocht vrij aanleggen van net buiten de zestien. Het jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen bleef ook vanmiddag tegen een PO1-spook vechten. Aan de overkant was het dan weer Kanu die maar niet wilde scoren.

Olympische slalom van Sobota

En ook na de koffie ging het voetbalfeest onverminderd verder. Mathew Ryan moest al meteen tonen waarom hij komende zomer op het WK de Australische nummer één zal zijn. De doelman haalde tot twee maal toe alles uit de kast om Mehdi Carcela het scoren te beletten. En daar was vooral Waldemar Sobota dankbaar voor. De Poolse flankaanvaller wurmde zich voorbij de Luikse defensie en knalde het leer voorbij een verbouwereerde Kawashima in het kruis.

De nervositeit nam duidelijk toe in de Vurige Stede. Niet alleen Guy Luzon was als vanouds aan het ijsberen langs de zijlijn, maar ook tussen de krijtlijnen werd de sfeer grimmiger. Maar het geluk zat Club deze keer ook simpelweg mee. En die ene keer dat Mathew Ryan dan toch verslagen was, kwam Laurens  De Bock de meubelen redden. De voormalige sterkhouder van Sporting Lokeren speelde ook op Sclessin een secure wedstrijd.

Club pakt opnieuw de leiding

Club Brugge springt op die manier opnieuw over de Rouches naar de leiding in onze pintjesliga. Al kan RSC Anderlecht - mits winst tegen KRC Genk - de West-Vlamingen vanavond nog vervoegen. Al is het niet enkel een goednieuwsshow op Olympia. Timmy Simons en Jesper Jorgensen pakten vanmiddag hun vijfde gele kaart en moeten donderdag in de Cristal Arena op de strafbank zitten.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 6
Opare Daniel 90' 6
Ciman Laurent   90' 8
Kanu   90' 5
Van Damme Jelle 90' 5
Carcela Mehdi 90' 6
Buyens Yoni 70' 5
De Sart Julien   90' 7
Mujangi Bia Geoffrey 31' 5
De Camargo Igor 74' 5
Batshuayi Michy 90' 7
  Bank G Beoordeel
Mpoku Paul José 59' 5
Bulot Frédéric 20' 5
Ezekiel Imoh 16' 5
Hubert Guillaume -  
Arslanagic Dino -  
Stam Ronnie -  
Ben Haim Tal -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 9.5
Meunier Thomas 90' 7
Duarte Óscar 90' 6.5
Engels Björn 63' 6
De Bock Laurens 90' 7.5
Simons Timmy   90' 6
Refaelov Lior A 78' 7
Jørgensen Jesper   90' 7
Sobota Waldemar 90' 8.5
Castillo Nicolás 62' 5.5
Lestienne Maxime 90' 5
  Bank G Beoordeel
De Sutter Tom 28' 5.5
Mechele Brandon 27' 6.5
Høgli Tom 12' 6
Kujovic Vladan -  
Gudjohnsen Eidur -  
Vazquez Victor -  
Storm Nikola -  
Herbeleef Standard - Club Brugge