Reactie Ryan opnieuw in cruciale rol: "Maar ik ben de held van Club niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Ryan opnieuw in cruciale rol: "Maar ik ben de held van Club niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathew Ryan schudde vanmiddag naar goede gewoonte enkele uitstekende reddingen uit zijn handschoenen. De doelman van Club hield wederom de nul en zag Waldemar Sobota het enige doelpunt van de partij scoren. "We hebben de situatie toch maar mooi omgekeerd."

Cédric De Volder in Luik

Mathew Ryan 4, Standard 0. Club kruiste dit seizoen in vier wedstrijden de degens met Standard. Geen enkele Rouche slaagde er in om de doelman van Club Brugge te verschalken. Ook vanmiddag speelde hij een belangrijke rol op Sclessin. De Australische international stond niet alleen pal op pogingen van Mehdi Carcela, maar heerste wederom als een keizer in zijn zestien.

"Maar ik ben de held van Club niet", lacht Ryan. "De volledige ploeg heeft hard gewerkt om hier een resultaat neer te zetten. Het was trouwens noodzakelijk om hier de drie punten te pakken, hé. In het andere geval was de titelstrijd over."

Drie punten of titelstrijd was over

Ryan kon zich bij het doelpunt niet beheersen en vloog in de armen van Philippe Clement. "Maar dat had helemaal geen speciale bedoeling. Ik had gewoon geen zin om de goal op m'n eentje te vieren, dus sprintte ik maar naar de bank. (lacht) Gelukkig stonden daar enkele mensen om een klein feestje mee te bouwen."

Club springt op die manier opnieuw over Standard naar de leiding. En nu onverstoorbaar richting gouden plak? "We hebben deze week alle uitersten beleefd", legt Ryan uit. "Na de nederlaag tegen Anderlecht dachten sommigen dat het voorbij was, maar we hebben die situatie toch maar mooi omgekeerd. Al heb ik het geloof in de titel nooit verloren." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties