Reactie Zieke Engels wilde absoluut spelen: "Wedstrijd in Standard laat je niet schieten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Zieke Engels wilde absoluut spelen: "Wedstrijd in Standard laat je niet schieten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ging gisteren op een diefje winnen in Luik. Waldemar Sobota scoorde dan wel een levensbelangrijk doelpunt, maar ook Bjorn Engels verdient enkele pluimen. De verdediger was ziek, maar wilde absoluut spelen.

Cédric De Volder in Luik

Club Brugge knokte zich gisteren opnieuw in de titelrace met een overwinning bij Standard. Eén van de exponenten van de blauw-zwarte overwinning was de onverzettelijke defensie. Zelfs Bjorn Engels hield zich op een half been staande.

"Ik ben echt ziek", legt de verdediger zijn wissel uit. "Ik loop al een drietal dagen met koorts rond, maar wilde de ploeg niet in de steek laten. Een wedstrijd in Standard in volle titelstrijd wil je niet missen. Elke keer dat ik moest sprinten werd ik licht in het hoofd."

In Luik belangrijk om eerste halfuur te overleven

De Rouches waren gisteren dan wel de betere ploeg, maar Club kon uiteindelijk scoren. "Al zou ik onze overwinning niet onverhoopt willen noemen. We moesten winnen om in de titelrace te blijven. En dan is het extra mooi om in Luik te winnen. Waar de sleutel lag? Bij Standard is het belangrijk om het eerste halfuur te overleven."

"We hadden vandaag ook het geluk aan onze zijde", besluit Engels. "En dat ontbrak ons de voorbije weken misschien toch een beetje. Vorige week wilde die bal er maar niet in, maar deze keer was dat geen probleem. Deze play-offs blijven toch een raar beestje. De ene week ben je verloren, maar enkele dagen later sta je weer bovenaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties