Sammy, pas op voor de vloek van de derde doelman

Sammy, pas op voor de vloek van de derde doelman
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sammy Bossut mag straks tegen Luxemburg zijn debuut maken als Rode Duivel. Toch let hij maar beter op, want er is de voorbije maanden al heel wat verkeerd gelopen met de derde doelmannen van de nationale ploeg.

Door Aernout Van Lindt

Jean-François Gillet

Het verhaal begint maanden terug al, in juli 2013. Op dat moment zijn de Rode Duivels nog niet zeker van Brazilië, maar zijn de eerste stappen in die richting wel gezet. De nummer 3 die we toen hadden na Courtois en Mignolet was ene Jean-François Gillet.

Voor de Luikse doelman in loondienst van Torino was 25 juli 2013 een zwarte dag: hij werd toen voor 3 jaar geschorst wegens een vermeend dopingschandaal. Zijn straf werd uiteindelijk ingekort tot begin volgend jaar, maar het WK haalt de doelman niet.

Koen Casteels

En zo kwam Koen Casteels plots in beeld als derde goalie bij de nationale ploeg. De beloftevolle keeper van Hoffenheim rook zijn kans en leek dan ook 100% zeker te zijn van een stekje in Brazilië.

Tot 6 april 2014. Die dag was een ongelukkig contact met Adrian Ramos genoeg voor een beenbreuk. Casteels is momenteel terug aan het trainen om zich klaar te stomen voor het WK, maar dat komt mogelijk ondanks alles toch te vroeg.

Silvio Proto

Door de blessure van Casteels werd Silvio Proto als back-up opgeroepen richting WK. Hij zou alvast mogen proeven van Luxemburg en Zweden, alvorens de definitieve knoop omtrent Casteels zou worden doorgehakt.

Een keuze tussen Casteels en Proto kwam er echter niet: in de titelwedstrijd tegen Lokeren was een ongelukkig contact met De Pauw 'voldoende' voor een polsbreuk ... ook Proto buiten strijd, Sammy Bossut kwam in. Hij kan nu vanavond zichzelf bewijzen, al lijkt niet geblesseerd raken stilaan een belangrijkere zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties