Wat leerde Wilmots uit de eerste WK-matchen?

Robby Morren
Robby Morren
| 44 reacties
Wat leerde Wilmots uit de eerste WK-matchen?
Foto: © Photonews

De eerste wedstrijden op het Wereldkampioenschap zitten erop. We vroegen aan bondscoach Marc Wilmots wat hij uit die eerste partijen heeft geleerd. "Details maken het verschil", benadrukt hij.

Robby Morren en Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

"Het verschil wordt gemaakt in de details. Als je kijkt naar die derde goal die Nederland tegen Spanje scoorde, daar ging een fout op Casillas aan vooraf", oordeelt de bondscoach. Scheidsrechterlijke beslissingen hebben al enkele wedstrijden beïnvloed.
 
Daarnaast hamert de veldheer erop dat de concentratie van de eerste tot de allerlaatste seconde top moet zijn. "Kleine foutjes worden cash betaald. We moeten op elk moment wakker zijn en we mogen zeker niet denken dat het vanzelf zal gaan."
 
 
Toby Alderweireld “Ik heb het gevoel dat het tempo erg hoog ligt, daar zijn we ook voor gewaarschuwd. We zullen op ons hoogste niveau moeten zijn om hier iets te kunnen doen, maar dat weten we maar al te goed en we zijn dat ook gewend.”
 
Scheidsrechters maakten het meeste indruk (lacht)
 
“Wie er naast Nederland het meeste indruk maakte? Goh, de scheidsrechters misschien? (lacht). Ik vond Mexico vrij goed spelen. Ze hebben Kameroen op de laatste minuten na volledig vastgezet. Dat vond ik indrukwekkend.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties