Keizer Karel Cup: "Grootste voetbalfestival van Europa"

Keizer Karel Cup: "Grootste voetbalfestival van Europa"
Foto: © SC

Op 27, 28 en 29 juni gaat de achttiende editie van de Keizer Karel Cup door op de Blaarmeersen in Gent. Competitief of voor het plezier: deelnemen is een must voor ieder voetballiefhebber. En u hoeft niets van het WK te missen.

Aernout Van Lindt in Gent

In totaal kunnen dit jaar maar liefst 416 ploegen deelnemen aan de inmiddels 18e editie van de Keizer Karel Cup. Opvallende trend daarbij: "Het aantal vrouwenploegen neemt steeds toe", aldus de organisatie op een persconferentie. "We hebben het aantal ploegen die competitief meespelen bij de dames opgetrokken naar 48. Samen met de 64 recreatieve ploegen maken zij dus 112 van de 416 ploegen uit die meedoen aan de meer dan 1800 wedstrijden."

1800 wedstrijden, meer dan 5000 aanwezige spelers en ook nog eens een pak extra fans, het maakt van de KKC een happening: "Het grootste voetbalfestival van Europa", zijn ze niet onterecht trots. "De top van het mini- en zaalvoetbal is bovendien ook dit jaar terug aanwezig, dus het wordt ook sportief een mooie editie." Met alweer meer buitenlandse inbreng bovendien: "Er zijn 40 teams uit Nederland, drie uit Frankrijk en zelfs eentje uit Spanje."

Fier zijn op Gent als sportstad

Zoals steeds kunnen de deelnemers ook overnachten op de KKC tentenweide van camping Blaarmeersen. En dit jaar dus ook kijken naar het WK voetbal. "Tijdens KKC hoeven jullie uiteraard geen seconde van het WK voetbal te missen. Zowel op zaterdagavond (18u en 22u) als zondagavond (18u) zenden wij de 1/8ste finales van het WK voetbal uit op groot scherm in het KKC hart. Kom supporteren voor jullie favoriete team, ook al spelen deze pas maandag of dinsdag", aldus de organisatie.

En ook schepen van Sport Resul Tapmaz is blij met het evenement: "We moeten echt fier zijn op Gent als sportstad. Elk jaar opnieuw zo'n evenement, dat is knap", aldus Tapmaz. "Tijdens het evenement zal ik mij vooral bezighouden met de feesten en randanimatie", grapte hij nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties