De Bruyne: "Mourinho bedanken? Vorig seizoen na vijftig wedstrijden ook nog top"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
De Bruyne: "Mourinho bedanken? Vorig seizoen na vijftig wedstrijden ook nog top"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne ontpopte zich de voorbije maanden tot dé sterkhouder bij de Rode Duivels. De flankaanvaller is alvast van plan om ook tegen Argentinië nog eens te knallen. "Ik doe nochtans net hetzelfde als in de kwalificatiewedstrijden."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Kevin De Bruyne was in de achtste finales nog beslissend. De sterkhouder van Die Wölfe tekende immers voor het openingsdoelpunt en brak op die manier de ban. Maar nog belangrijker: zijn de 120 slopende minuten verteerd? "Ik ben nog steeds moe, maar dat is eigenlijk normaal. Binnen twee dagen sta ik fris op het veld, hoor."

De flankaanvaller heeft misschien wel één groot voordeel. De eerste maanden van de voetbaljaargang kreeg hij namelijk geen speelminuten van José Mourinho. Voelt hij zich frisser? "Of ik José Mourinho nu moet bedanken? Vorig seizoen had ik ook vijftig wedstrijden op de teller en speelde ik op het einde van het seizoen nog top. Ik heb nu eenmaal een fysieke troef die anderen niet hebben."

Binnen twee dagen sta ik fris op het veld

"Ik doe eigenlijk net hetzelfde als tijdens de kwalificatiewedstrijden", besluit De Bruyne. "Of ik zelf wist dat ik het in me had om beslissend te zijn op een WK? Het is niet omdat sommige teams hier niet zijn, dat ze de kwaliteiten niet hebben. Ook Servië zou niet misstaan tussen de andere landen. En Kroatië heeft het zelfs heel goed gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties