De Bruyne niet onder de indruk: "Messi alleen kan niets tegen ons beginnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
De Bruyne niet onder de indruk: "Messi alleen kan niets tegen ons beginnen"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne brak tegen de Verenigde Staten de ban met het openingsdoelpunt. De flankaanvaller mag dat kunstje zonder tegenspraak zaterdag nog eens herhalen tegen Argentinië. "We kennen de formule om hen te verslaan alvast al."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

"Dat doelpunt is een leuke herinnering voor later", komt Kevin De Bruyne nog een laatste keer terug op die belangrijke treffer. "Ik zal later wellicht regelmatig naar de beelden kijken, maar dat heeft nu geen zin. De focus ligt al volledig op Argentinië."

Volgens sommigen zijn de Albiceleste de lastigste horde richting finale. Hoe kijkt de sterkhouder van VfL Wolfsburg naar die stelling? "Daar ben ik het niet mee eens. In deze fase van het toernooi zijn alle teams aan elkaar gewaagd en worden wedstrijden beslist op basis van details. Na Argentinië volgt wellicht Nederland. En daarna heb je zelfs de keuze uit vier absolute toplanden, hé."

Truitjes ruilen met Messi? Ik hou het mijne liever zelf

"Maar als we winnen blijven we wel ongeveer tot op het einde van het toernooi", lacht De Bruyne. "Argentinië is dan wel één van de favorieten voor de wereldtitel, maar we hebben onze kans tegen hen. We zullen de wedstrijden dan ook zonder schrik aanvatten. We kennen de formule om hen te verslaan alvast al. Dat is dezelfde als tegen de Verenigde Staten."

Al hebben de Argentijnen één grote troef: Lionel Messi. "Messi alleen kan niets tegen ons beginnen", besluit De Bruyne op geheel eigen wijze. "Argentinië kan dat wel. Ik ben onder de indruk van de prestaties van hem, maar ik wil hem nu vooral verslaan. Of ik na de wedstrijd zijn truitje wil ruilen tegen dat van mij? Nee, ik hou het mijne liever zelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties