Datum: 13/12/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Westerlo en Lierse sluiten spektakelstuk af met gelijkspel

Dit moet zowat de meest beladen Kempense derby ooit geweest zijn. Na een halfuur aftasten, werd het zelfs nog een spektakelstuk met zeven gele kaarten en zes doelpunten. In de slotfase gaf Westerlo tegen een ontketend Lierse nog de winst uit handen.

Johan Walckiers in Lier

Wat kregen we allemaal te zien op het Lisp? Een eerste halfuur waar we met de beste bedoelingen niet veel positiefs over konden schrijven, maar dan...

Het motto van beide ploegen dat eerste halfuur was immers om de tegenstander zo weinig mogelijk te laten voetballen. Resultaat? U begrijpt het al... Heel weinig kansen en veel strijd op het veld. Combinaties en al die luxe-dingen die op een voetbalveld kunnen gebeuren, waren maar bijzaak.

Losada-Schouterden: 0-1

Eén keer werden we opgeschrikt toen Losada een vrije trap vanop dertig meter pal op de paal knalde. Een centimeter of drie naar links en we hadden zelfs een goal gezien. Het was ons (nog) niet gegund.

Vijf minuten later kreeg Westerlo immers ook een vrije trap. Of het fout was van Swinkels laten we in het midden, maar Schouterden deed het wel net dat ietsje beter dan zijn confrator aan de andere kant. Met een dun penseel over de muur geschilderd en aan de goeie kant van de paal: 0-1.

En we werden verwend in dat laatste kwartier van de eerste helft, want Annys geraakte ook nog in twee keer voorbij Bajkovic. Twee doelpunten, we hadden het die eerste dertig minuten niet durven dromen. Westerlo waarschijnlijk ook niet.

Lierse ontbond duivels en kreeg koude douche

Met één echte kans kan je natuurlijk geen wedstrijden winnen. Stojanovic had zijn troepen zwaar opgefokt tijdens de rust en nog geen vijf minuten later stond het 1-2. Losada trof eerst nog eens de deklat. Even later was het echter Bourabia die een afvallende bal binnenpoeierde.

En Lierke Plezierke had zijn duivels ontbonden, want nog voor het uur stond het gelijk. Getekend: rechtsachter Traoré na een mooie solo. Wat Stojanovic zijn spelers gegeven heeft, willen we graag weten.

En toch nog 3-3

Maar ook de koude douche volgde, want bij de eerste bal die Koffi goed aanraakte op de avond was het meteen prijs. Ook de eerste keer dat Westerlo in de zestien geraakte die tweede helft, maar met een gekruist schot stond de 2-3 wel op het bord. 2-3, Jawel, in onze wildste dromen...

En ook de gelijkmaker van Lierse kwam er nog. De ingevallen Nwofor maakte met een gekruist schot de gelijkmaker. Verder kwam het niet meer. Een billijk gelijkspel, maar geen van beide ploegen die er veel mee opschiet.