UPDATE: Geschillencommissie herleidt schorsing Mitrovic naar drie speeldagen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 237 reacties
UPDATE: Geschillencommissie herleidt schorsing Mitrovic naar drie speeldagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aleksandar Mitrovic verscheen vandaag voor de Geschillencommissie. Die kende geen genade voor de elleboogstoot die de Serviër op tweede kerstdag uitdeelde in het gezicht van Westerlo-verdediger Bruno Godeau.

Het vergrijp van Mitrovic zorgde voor een smetje op de ruime 4-0-zege. Doordat scheidsrechter Christoph Dierick het voorval niet had opgemerkt, liet de reviewcommissie hem nu oproepen op basis van televisiebeelden.

Het bestuur van paars-wit voelde de bui al hangen en liet Mitrovic later aansluiten op stage. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Het bondsparket vroeg vier speeldagen effectieve schorsing voor Mitrovic, naar analogie met de straf die Swansea-speler Jonjo Shelvey opgelegd kreeg voor een gelijkaardige actie. (zie video)

De Brusselaars hoopten op een schorsing van twee speeldagen effectief of drie (waarvan één voorwaardelijke), maar tevergeefs. De Geschillencommissie herleidde uiteindelijk de straf tot drie matchen effectief (vanaf 8 januari) en een boete van 1.200 euro. Anderlecht heeft nog tot donderdag om in beroep te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties