Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse vertikt het af te maken tegen tienkoppig Waasland-Beveren
Manuel Gonzalez

Lierse SK heeft vanavond de laatste strohalm niet gegrepen. De rode lantaarn verdiende misschien wel de zege tegen Waasland-Beveren, maar vergat het winnende doelpunt te scoren.

Cédric De Volder in Lier

• Lierse SK schiet niets op met het punt
  • Siebe Blondelle pakt overbodige rode kaart
  • Stojanovic' haar kleur kleurt steeds grijzer

Voor Lierse SK was dit echt de wedstrijd van de laatste kans. De kloof met Waasland-Beveren bedroeg voor de partij al zes punten. Al trokken de Pallieters zich op aan de eerste basisplaats van voormalig wereldkampioen Joan Capdevila.

Transferperikelen bij… iedereen?

Guido Brepoels nam Colin Coosemans niet op in zijn wedstrijdselectie. De doelman zit met zijn hoofd naar verluidt al bij KV Mechelen. Al stonden er voor de rust precies elf Wase spelers met transferperikelen op het veld.

De Leeuwen kwamen werkelijk niet onder de bezoekende druk uit. Na een kwartiertje tikte Uche Nwofor de 1-0 voorbij een uitlopende Kenny Steppe. De doelman had even later een uitstekende parade in huis, terwijl Ahmed Sayed onbegrijpelijk miste.

FC De Kampioenen, of toch niet…

We hadden eigenlijk een vergelijking tussen Waasland-Beveren en FC De Kampioenen in petto, maar de bezoekers kwamen met vuur uit de kleedkamers. Lierse vergat dan weer te voetballen en dat brak de Pallieters zuur op.

De geel-zwarte verdediging kreeg een vrije trap van de ingevallen Milos Maric niet weg en Renaud Emond – wie anders – was er als de kippen bij om Boban Bajkovic te fusilleren. De Servische doelman had geen schijn van kans, 1-1.

Blondelle flikt het in drie minuten

Lierse kneep de billen dicht voor een Waas slotoffensief, maar dat was zonder Siebe Blondelle gerekend. De verdediger pakte twee gele kaarten op drie minuten tijd. En dat staat ook anno 2015 nog steeds gelijk aan een vervroegde douche.

Lierse nam de wedstrijd dan wel opnieuw in handen, maar tot echte kansen kwamen de Antwerpenaren niet. Op die manier eindigde deze regelrechte degradatietopper op een gelijkspel. En daar schiet vooral Lierse geen meter mee op.