Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Oostende smeert Genk heel duur puntenverlies aan
Robby Morren

Racing Genk heeft bijzonder duur puntenverlies geleden tegen Oostende. De Limburgers domineerden 90 minuten lang, maar kwamen op achterstand na een solo van Ruiz. Schrijvers sleepte alsnog een punt uit de brand voor Genk, al was er een grote buitenspelgeur aan dat doelpunt.

Robby Morren in Genk

Coaches McLeish en Vanderbiest wijzigden amper iets aan hun elftal in vergelijking met afgelopen weekend. Bij Genk was Ndidi niet speelgerechtigd, de pas teruggekeerde Anele nam zijn plaats in. Cissé hield Schrijvers op de bank. KV Oostende moest Musona missen, Jordan Lukaku mocht starten.

Als een leeuw zonder klauwen voetbalde Genk in de eerste helft. De Limburgers hadden de volledige controle over het spel en voortdurend balbezit. KVO beperkte zich tot verdedigen en counteren.

Maar je moet natuurlijk wel wat doen met al dat balbezit. Enkele hoekschoppen, vrije trappen en voorzetten, dat wel maar Genk kon Ovono 40 minuten lang niet één keer echt bedreigen. Vijf minuten voor de koffie kwam die onvermijdelijke kans er dan toch, maar het schot van Cissé strandde op de lat.

Gemiste penalty

Gorius wrong al snel in de tweede helft een uitgelezen kans om Genk op voorsprong te brengen de nek om. Hij miste vanop de stip nadat Hoefkens Cissé had neergetrokken. Al was de redding van Ovono wel heel sterk.

De Limburgers bleven druk zetten en voor Oostende was het gedurende enkele minuten werkelijk overleven geblazen. Twee keer was een bijzonder sterke Milinkovic dicht bij een goal maar de storm ging liggen en Ruiz scoorde voor Oostende, maar zag zijn goal afgekeurd wegens buitenspel.

3 dolle minuten

Ruiz mocht toch juichen na een geweldige individuele actie. Hij rolde de Genkse defensie in zijn eentje op en legde de bal vanuit een scherpe hoek voorbij Köteles. Lang konden de Kustboys niet van de voorsprong genieten want de ingevallen Schrijvers scoorde snel de gelijkmaker, al gebeurde dat wel vanuit buitenspel. (1-1) Monrose was nog heel dicht bij een goal maar Ovono redde de kopbal en Milinkovic kopte nog op de lat.

Genk verliest zo wel 2 hele belangrijke punten in de strijd om een plek in play-off 1. De blauwhemden blijven na een teleurstellende 1 op 6 steken op de zevende stek. Oostende neemt een overhoopt punt mee uit de Cristal Arena.