"Ik begreep niet dat De Sutter zó lang kon vrij staan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
"Ik begreep niet dat De Sutter zó lang kon vrij staan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een heerlijke volley bezorgden Tom De Sutter en Lior Refaelov Club Brugge gistervond de eerste prijs in acht jaar. Achteraf was er aan paars- witte zijde vooral veel te doen om de defensieve gebreken die aan de goals vooraf gingen.

Ook gewezen trainer van beide teams Hugo Broos vond dat duidelijke fouten aan de basis lagen. "Nog voor de vrijschop bij het eerste doelpunt werd gegeven, stond De Sutter helemaal vrij."

"Je weet dat hij sterk is op centers. Dan vind ik dat je er iemand moet bijzetten", aldus Broos tegenover Voetbalkrant.com. "Dat hebben ze achteraf gedaan, maar ik begreep niet dat dit zó lang kon duren."

De tweede vrijschop kwam recht naar het doel toe

De 2-1 die blauw-zwart maakte, wijt Broos aan een gebrek aan scherpte. "Anderlecht zat nog in de euforie van de gelijkmaker en de concentratie was weg."

"Nochtans kwam die vrijschop recht naar het doel toe en was die dus gemakkelijk te verdedigen. Dat men het duel verliest tot daar aan toe. Maar men laat ook nog eens Refaelov - die de bal héél mooi binnen trapt - volledig ongedekt."

Je afvragen hoe dit nog eens twee keer kon voorvallen

Opvallend was hoe routiniers Deschacht en Proto na afloop met de beschuldigende vinger wezen. "Ik vermoed dat er in de kleedkamer een hartig woordje is gesproken", besluit Broos.

"Ik las vandaag dat Anderlecht tegen Club al vier doelpunten op stilstaande fases slikte. Dan moet je je toch afvragen hoe dit nog eens twee keer kon voorvallen in een bekerfinale." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties