Super League vrouwen volgend jaar met 8 teams én play-offs

Super League vrouwen volgend jaar met 8 teams én play-offs
Foto: © SC

Ook volgend jaar gaat het vrouwenvoetbal rustig verder in België. De BeNe League houdt op met bestaan, in de plaats komt een Super League met acht ploegen. En play-offs, met halvering van de punten. We krijgen dus ook drie nieuwe teams op het hoogste niveau.

Dit seizoen speelden zes teams (OH Leuven, Lierse, Standard, Anderlecht, AA Gent en Club Brugge) in de overkoepelende BeNe League met zeven teams uit Nederland. Standard lijkt op weg naar de titel, volgend seizoen gaat de BeNe League uit elkaar en doen we het terug met Belgische teams.

Het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft nu in zijn kaarten laten kijken over het competitievoorstel voor volgend jaar. Zij leggen aan de Studiecommissie een voorstel voor met acht teams.

Halvering van de punten

De top-4 zou na 14 speeldagen een play-off spelen van zes extra speeldagen, met halvering van de punten. Het vrouwenvoetbal in België gaat zo de weg op van het mannenvoetbal. De vier andere ploegen zouden in een play-off 2 spelen tegen degradatie, op voorwaarde dat er een ploeg uit eerste klasse wil stijgen.

Als de kampioen wil stijgen, zal er een rechtstreekse stijger en daler zijn. Als er een ander ploeg wil promoveren, moet het een testduel spelen tegen het nummer 8 uit de Super League.

Genk, Tienen en Zulte Waregem? 

Club Brugge houdt na dit seizoen op met haar A-ploeg, dus zijn er vijf teams die op het hoogste niveau blijven spelen. Zij zullen aangevuld worden met de drie best-gerangschikte ploegen uit de nationale eerste klasse.

Op dit moment zouden dat Zonhoven - die vanaf volgend jaar de Genk Ladies gaan heten - Tienen en Zulte Waregem zijn, maar ook Saint-Ghislain, Aalst en Heist komen nog in aanmerking voor het laatste ticket. Veel zal ook afhangen van wie aan een licentie raakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties