De (luxe)bankzitters uit de Jupiler Pro League: zij zaten dit seizoen te vaak op de bank

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
De (luxe)bankzitters uit de Jupiler Pro League: zij zaten dit seizoen te vaak op de bank
Foto: © Photonews

Het seizoen 2014-2015 is alweer bijna achter de rug. Sommige spelers scoorden heel wat goals, anderen strooiden met assists, maar het verging ook heel wat jongens een pak minder. Voetbalkrant.com maakte voor u een overzicht van spelers die dit seizoen al te vaak op de bank zaten.

Eiji Kawashima

De Japanner begon aan het seizoen als titularis, maar na enkele mindere prestaties verloor hij zijn plek aan invallersdoelman Thuram. Speelde in de competitie voor het laatst op 19 oktober van vorig jaar.

Davy De fauw

Afgelopen zomer binnengehaald als doublure voor Thomas Meunier. De ex-kapitein van Zulte Waregem schikt zich prima in die rol. Maar toch, de voorbije zes seizoenen speelde De fauw telkens meer dan dertig wedstrijden, nu zit hij aan elf basisplaatsen in de Jupiler Pro League.

Sheldon Bateau

Vorig jaar 35 keer in de basis bij KV Mechelen. Dit seizoen vooral voor de jaarwisseling in actie gekomen. Na Nieuwjaar amper vier keer aan een wedstrijd begonnen.

Benito Raman

Zelfde verhaal als Bateau. Voor de jaarwisseling een quasi zekerheid op het wedstrijdblad bij KAA Gent, in 2015 nog maar nauwelijks gebruikt door Hein Vanhaezebrouck.

Gohi Bi Cyriac

Besnik Hasi zet hem altijd op het wedstrijdblad. Een minpunt voor de Ivoriaan: het gaat wel zo goed als altijd om de rol van invaller. 9 keer aan een wedstrijd begonnen en maar liefst 18 keer als invaller gebruikt.

Robert Klaasen

De Nederlander beschikt over een fantastische linkervoet, maar komt bij KV Kortrijk nog amper aan spelen toe. Begon voor het laatst op 21 december van vorig jaar aan een match bij de Kerels.

Jordan Remacle

Remacle vervoegt enkele spelers uit dit lijstje. De blonde winger verscheen dit kalenderjaar nog niet aan de aftrap bij Sporting Lokeren. Aan invalbeurten geen gebrek, maar zijn laatste basisplaats dateert inmiddels al van 27 december 2014.

Joan Capdevila

In januari nog met veel tromgeroffel binnengehaald bij Lierse. Toen men bij de Pallieters echter besliste om vol in te zetten op de eigen jeugd, verdween de Spaanse wereldkampioen van het toneel.

Pieter Gerkens

Wacht al sinds 31 januari op een nieuwe basisplaats bij KRC Genk. Voor Nieuwjaar nochtans een van de smaakmakers bij de Limburgers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties