Top bij Rode Duivels U17? Geen garantie op succes

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Top bij Rode Duivels U17? Geen garantie op succes
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale U17 moesten dinsdagnamiddag in de halve finales van het EK in Bulgarije maar nipt de duimen leggen tegen hun Franse leeftijdsgenoten. Een prestatie om trots op te zijn, maar een garantie op een grote carrière is het allesbehalve.

In 2007 deden de jonge Duivels het even goed, maar de jonkies van toen maakten lang niet allemaal carrière. L’Avenir nam de ploeg van toen onder de loep en kwam tot enkele verrassende constataties.

Vier jongens braken door

Amper vier spelers braken tot dusver door op het hoogste niveau. Eden Hazard en Christian Benteke zijn tegenwoordig sterren in de Premier League, Nill De Pauw is een vaste waarde bij Sporting Lokeren en Guillaume François bij Charleroi.

Maar voor het overige oogt het allemaal wat povertjes… Rudy Ngombo speelt voor eersteprovincialer Beaufays, Sebastien Phiri speelt bij KSK Halle (eveneens eerste provinciale) en Nils Ringoot is actief bij derdeklasser Temse.

Coppens en Daeseleire

Jo Coppens speelde net geen vijftig wedstrijden op het hoogste niveau bij Cercle, maar was nooit onbetwist titularis. Tegenwoordig speelt hij bij de Nederlandse tweedeklasser MVV.

Dimitri Daeseleire tot slot, de kapitein van de ploeg, speelde ook een wedstrijd of vijftig in eerste klasse, maar degradeerde in 2012 met Sint-Truiden naar tweede nationale. Volgend seizoen keert hij terug op het hoogste niveau.

Bovenaan, van links naar rechts: Eden Hazard, Niels Ringoot, Rudy Ngombo, Christian Benteke, Sébastien Phiri, Jo Coppens - Onderaan: Nill De Pauw, Guillaume François, Dimitri Daeseleire, Kevin Kis, Maxim Geurden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties