Daar wordt het volgend jaar moeilijk punten pakken: de beste thuisreputaties op een rij

Tom Stroobants
| 8 reacties
Daar wordt het volgend jaar moeilijk punten pakken: de beste thuisreputaties op een rij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent kroonde zich dit seizoen tot nieuwe landskampioen van België. Toch was het makkelijker om punten te pakken in de Ghelamco Arena dan in andere stadions.

Door Tom Stroobants

Niet AA Gent maar wel Club Brugge had de beste thuisreputatie het afgelopen seizoen. In het Jan Breydelstadion gingen amper 13 punten op 60 verloren. Enkel de Buffalo's wisten de overwinning mee te pakken uit Brugge. Anderlecht verloor maar 2 keer thuis: tegen rivaal Standard en opnieuw Gent.

KV Mechelen en Racing Genk staan mooi in de top 5. Maar er zijn twee opvallendere zaken: Standard, met zijn sfeervol Sclessin, verloor wat van zijn sterke thuisreputatie en staat niet in de top 5. En Zulte Waregem was de minst goede thuisploeg van het seizoen. Het won amper 4 keer in 18 wedstrijden.

Beste thuisploeg:

Club Brugge: 47/60
Anderlecht: 42/60
Gent: 41/60
Racing Genk: 38/54
KV Mechelen: 36/54

Als we de statistieken van buitenshuis erbij nemen, zien we dat het niet hoeft te verbazen dat Gent als enige ploeg kon winnen op Club Brugge. De landskampioen veroverde het meeste punten op verplaatsing. Anderlecht volgt ook hier als tweede.

Waasland-Beveren presteerde het minst buitenshuis en kon amper twee keer winnen, op het veld van Zulte Waregem en Westerlo.

Beste uitploeg:

Gent: 36/60
Anderlecht: 32/60
Club Brugge: 30/60
Racing Genk: 26/54
Standard: 28/60

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties