Speeldag: Speeldag 8
Stadion: King Power at Den Dreef
Essevee klaart de klus in 45 minuten tegen erg moedig OH Leuven

Zulte Waregem haalt overwinning bij OH Leuven: 2-3

Zulte Waregem was baas boven baas voor de rust, OH Leuven streed moedig na de koffie en bezorgde Essevee nog een erg lastige avond. Trossard scoorde nog de aansluitingstreffer, maar verder dan 2-3 kwamen de dappere strijders aan Den Dreef niet.

Aernout Van Lindt in Leuven

Zowel Essevee als OHL pakten vorige week een puntje, maar de coaches besloten toch een en ander te wisselen. Croizet, Ojo en Azevedo kwamen in de opstelling van Mathijssen in de plaats van Trossard, Regales en Remacle. Die laatste zat zelfs niet in de kern, vermoedelijk door ziekte.

Francky Dury stelde ook bij: Baudry kwam centraal de geschorste Diallo vervangen, D'Ulivo kreeg op rechtsachter zijn kans. Ook Thiam en Jorgensen mochten starten bij een erg gretig Essevee.

Match lijkt aan de koffie gespeeld ...

Aan de koffie leek de match namelijk al gespeeld. Een erg sterke Storm was een gesel voor Monteyne en Volovyk, Baudry en Lepoint deden de rest. Halfweg de eerste helft was het al 0-2 via twee kopbaldoelpunten van eerst de middenvelder en dan de centrale verdediger.

De thuisploeg kon daar enkel een buitenspeldoelpunt van Cerigioni tegenover zetten, al miste het ook enkele kansen en moest Bossut zich strekken op een vrije trap van Bostock. Thiam maakte er met een knap doelpunt nog voor de koffie 1-3 van.

(Doelpunt) Trossard komt te laat

Na de rust kregen we een erg moedig en dapper strijdend Leuven te zien. Zij wilden zich niet bij de feiten neerleggen en kregen kans op kans. Een vrije trap van Bostock op de lat, maar vooral erg veel missers van kortbij door Cerigioni.

Mathijssen probeerde nog met Asamoah, Regales en uiteindelijk ook (te laat) Trossard. Volovyk zag zijn doelpunt nog terecht afgevlagd worden, tien minuten voor tijd bracht Trossard toch nog spanning in de partij. Verder kwam een dappere thuisploeg niet meer, waardoor Essevee aan 45 minuten genoeg had voor de drie punten.