Datum: 20/09/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Thuis gaat het zo makkelijk voor Club Brugge: Waasland-Beveren van de mat gespeeld, Dierckx grote uitblinker
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Thuis gaat het zo makkelijk: Club Brugge stuurt Waasland-Beveren met droge 5-1 huiswaarts

Thuis gaat het zo makkelijk voor Club Brugge: Waasland-Beveren van de mat gespeeld, Dierckx grote uitblinker
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zich na twee pijnlijke uitnederlagen herpakt met een klinkende thuisoverwinning. De ploeg van Michel Preud'homme stuurde Waasland-Beveren met een droge 5-1 terug naar huis. Tuur Diercxk kroonde zich met voorsprong tot de man van de match.

Timothy Collard in Brugge

Michel Preud’homme voerde enkele wijzigingen door bij Club Brugge, waar Vazquez en Meunier op de bank begonnen en Vanaken, Dierckx, Pereira en Vossen de aanvallende pionnen tussen de lijnen waren. Waasland-Beveren begon opnieuw in een 4-4-2, met Vanzo en zonder Moren.

Blauw-zwart kreeg van de fans de boodschap ‘Fight for these colours’ mee, en dat deden de Bruggelingen ook één voor één. Club greep de ploeg van Vreven meteen bij de keel en creëerde eigenlijk kans na kans. Na twee minuten had het bijvoorbeeld al raak kunnen zijn, maar Henkinet ranselde een prima vrijschop van De Bock uit zijn kooi.

Dierckx breekt de ban

En die Henkinet leek in de eerste helft tot dé boeman van Club Brugge uit te groeien. De doelman stond pal op pogingen van Vossen, Pereira, Vormer en opnieuw Pereira. Tot en Tuur Dierckx zich met de zaken ging bemoeien.

Eerst kapte de winger zich vlotjes vrij in de zestien, waarna hij Henkinet met een hard schot geen schijn van een kans liet. Even later was het weer raak: op aangeven van Vanaken besloot Dierckx op Henkinet, maar de bal ging via de onfortuinlijke Jans toch nog tegen de touwen: 2-0 aan de rust, en dat was verdiend.

Héél snelle goal Dierckx doodsteek voor Waasland-Beveren

Na de pauze zaten de fans amper opnieuw op hun stoeltje, of het stond al 3-0. Vormer tekende voor de perfecte voorzet, Dierckx knikte de bal propertjes in de hoek. Een doelpunt uit het boekje en zo bleven ze bij Waasland-Beveren maar achter de feiten aanhollen.

Het vuur verdween na de 3-0 enigszins uit de match. Blauw-zwart liet het initiatief iets meer aan de bezoekers en speelde wanneer het zelf in balbezit was trager, rustiger en geduldiger. Maar de gele outfit van Bolat? Daar was geen streepje vuil op te zien, aangezien de Turkse goalie niet aan het werk werd gezet.

Vossen en De fauw zorgen voor forfaitcijfers, Milosevic voor de eerredder

Preud’homme gooide met Diaby en Izquierdo twee verse krachten in de strijd en dat rendeerde quasi meteen. Vossen scoorde zijn eerste voor Club, terwijl ook De fauw – met een heerlijke harde knal – zijn doelpuntje meepikte. En zo stonden de forfaitcijfers op het scorebord.

Milosevic tekende met een heerlijke knal die via de onderkant van de lat binnen ging nog voor de Beverse eerredder en Maric pakte nog rood omdat hij aan de noodrem trok. Club herpakt zich na twee pijnlijke uitnederlagen, terwijl Waasland-Beveren voor de tweede week op rij met 5-1 onderuit gaat.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' 3
De fauw Davy 90' 6
Mechele Brandon 90' 5
Duarte Óscar 90' 5
De Bock Laurens   90' 5
Simons Timmy 80' 5
Vormer Ruud A A 90' 8
Dierckx Tuur ⚽ ⚽ 71' 8
Vanaken Hans 90' 7
Marcos Pereira Leandro 67' 8
Vossen Jelle 90' 8
  Bank G Beoordeel
Diaby Abdoulay 23' 4
Izquierdo Mena José Heriberto A 19' 7
Claudemir Domingues de Souza   10' 4
de Souza Claudemir Domingues   10' 4
Seys Dylan -  
Meunier Thomas -  
Bolingoli Mbombo Boli -  
Vazquez Victor -  
Bruzzese Sébastien -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Jans LaurentA 90' -
Coulibaly Gary 90' -
Buatu Jonathan 90' -
Demir Erdin 90' -
Maric Milos   90' -
Moulin Thibault   90' -
Myny Olivier 71' -
Gano Zinho 90' -
Vanzo Floriano 71' -
Langil Steeven 83' -
  Bank G Beoordeel
Milosevic Deni 19' -
Nabab Livio 19' -
M'Sila Zakaria 7'  
Sousa Hugo -  
Ibou Sawaneh -  
Goblet Merveille -  
Moren Valtteri -  
Herbeleef Club Brugge - SK Beveren

Vooraf