Reactie Tuur Dierckx scoort enkel en alleen op Jan Breydel: "Ik start ook alleen maar thuis, hé"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Tuur Dierckx scoort enkel en alleen op Jan Breydel: "Ik start ook alleen maar thuis, hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tuur Dierckx kroonde zich zondagavond tot matchwinnaar bij Club Brugge, dat makkelijk de maat nam van een teleurstellend Waasland-Beveren. De jonge flankspeler tekende voor twee goals, en dat voor het eerst bij de grote jongens.

Timothy Collard in Brugge

Na afloop van de partij stond Dierckx te glunderen in de catacomben van het Jan Breydelstadion. “Het is mij bij de beloften wel al een paar keer gelukt, maar bij de A-ploeg is het de eerste keer dat ik twee doelpunten maak”, stak Dierckx van wal.

Dierckx zit ondertussen aan vier competitietreffers. Opvallend: het jeugdproduct van blauw-zwart scoort enkel en alleen op Jan Breydel. “Ik start ook alleen maar in thuiswedstrijden, hé”, kon hij er nog om lachen. “Het is misschien wel waar dat ik thuis ietsje meer kan.”

"Ik kon niet meer lopen" -

De wedstrijd uitspelen zat er echter niet in voor de man die twee goals maakte en Jans tot een owngoal dwong. “Ik kreeg krampen en kon niet meer lopen. Dat komt wellicht omdat ik al een tijdje geen volledige match meer heb gespeeld.”

Uiteindelijk won Club al bij al makkelijk, al liep het in het begin wat stroef. Dat zag ook Dierckx. “In het begin van de wedstrijd hadden we het niet zo makkelijk. Waasland-Beveren zakte laag in en verdedigde ook nog eens heel compact.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties