Fantastisch succesvol G-voetbaltornooi in Eeklo

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Fantastisch succesvol G-voetbaltornooi in Eeklo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag 19 september 2015 organiseerde Recreas vzw, partner van de Socialistische Mutualiteiten, in Eeklo haar jaarlijks Vlaams G-voetbaltornooi voor personen met een handicap. In totaal namen 44 verschillende G-teams uit alle uithoeken van Vlaanderen deel.

Het succes van dit tornooi toont aan dat ‘G-voetbal’ sterk leeft binnen de sportwereld voor mensen met een handicap. Samen met de KBVB, de VFV, de Vlaamse provincies en Special Olympics Belgium trekt Recreas vzw aan de kar om binnen elke provincie een volwaardige G-voetbalcompetitie uit te bouwen.

Organisator Recreas vzw staat voor ‘recreatief aangepast sporten’ en is met 142 clubs en meer dan 5150 leden de grootste sportfederatie voor personen met een handicap.

De ‘G’ in G-voetbal staat niet alleen voor ‘gehandicapt’, maar ook naar ‘gelijkwaardig’ en ‘genieten’. De spelregels zijn vereenvoudigd en het voetbalterrein gehalveerd. G-voetbal werkt met specifiek opgeleide scheidsrechters.

Teams van gelijkwaardig niveau komen tegen elkaar uit in poules, waardoor iedereen zich kan amuseren op zijn niveau. Er is geen klassement en de nadruk ligt op fair play.

Het tornooi werd afgesloten met een mooie prijsuitreiking in aanwezigheid van Liv Aerts en Sylvana Tieleman, speelsters van KAA Gent Ladies. Het team ‘Roeselare 3’ en de ‘Olsene Kids’ sleepten de fair play beker in de wacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties