Datum: 26/09/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Freethiel
Depoitre en Matton loodsen Gent naar tweede plek
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

AA Gent won met 1-3 in Beveren, maar bracht zichzelf bijna in de problemen

Depoitre en Matton loodsen Gent naar tweede plek
Foto: © photonews

AA Gent heeft de opdracht volbracht in Beveren en pakte de eerste uitzege van het seizoen, maar halverwege de tweede helft kwam het toch bijna in de problemen. Matton en Depoitre verlosten de Buffalo's.

Sander De Graeve in Beveren

De zeven wissels die er kwamen voor de bekerwedstrijd tegen Eupen, gingen er bij Gent op Simon na allemaal weer uit. Hein Vanhaezebrouck koos dus voor de beschikbare basisopstelling en liet verrassend Thomas Matton aan de kant. Bij Waasland-Beveren kreeg Moren opnieuw de voorkeur op de niet zo secure Buatu.

Wie ook niet secuur was in de eerste helft op de Freethiel, was Renato Neto. De Braziliaan strooide de foute passes in het rond en leed veelvuldig balverlies. We weten niet wat er in zijn cornflakes zat, maar we gaan het proberen mijden. Gelukkig voor de troepen van Vanhaezebrouck speelde Asare een topmatch.

De cornflakes van Neto

Zo wankel als Neto stond te voetballen, zo stevig stond de linksback op zijn benen. Werkelijk alles lukte bij Nana Asare. Waasland-Beveren kwam gemotiveerd aan de aftrap, maar het was Gent dat domineerde. Op het kwartier resulteerde dat al in de eerste goal voor de bezoekers. Een corner van Milicevic bleef hangen en Mitrovic stoot de bal met de borst binnen.

Na het vertrek van zijn naamgenoot bij Anderlecht, kunnen we opnieuw van een Mitrogoal spreken op de Belgische velden. En Waasland-Beveren? Dat kwam er af en toe erg snedig uit. Vanzo mocht na een uitstekende voorzet van Langil twee keer koppen, maar de lat en Nielsen stonden in de weg. 0-1 was de ruststand.

Matton verlost

Na de rust deed Gent wat je eigenlijk nooit mag doen bij een krappe voorzet op verplaatsing. Het liet het gaspedaal los en Waasland-Beveren kwam zo terug in de wedstrijd. Langil kon enkele goeie voorzetten versturen en knalde via een been op Matz Sels. Hein Vanhaezebrouck maakte zich erg druk aan de zijlijn.

Toen het echt leek mis te lopen voor de Buffalo’s, verloste Kums de boel met een prachtige doorsteekpas op invaller Matton. Die schoof secuur binnen, Vanhaezebrouck slaakte een zucht van opluchting. Even later werd het 0-3 en konden de boeken dicht. Depoitre kopte een uitstekende voorzet tegen de touwen.

Waasland-Beveren leek nog een treffer te gaan maken, maar Gano kopte een reuzenkans nog naast de eerste paal. Na het kunstje van Visnakovs gisteren op plek twee voor misser van de week. Uiteindelijk kwam de goal van de week ook op naam van een Leeuw. Milosevic zorgde voor een parel vanaf dertig meter. 1-3 was ook de eindstand.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Jans Laurent 90' -
Coulibaly Gary 90' -
Moren Valtteri 58' -
Demir Erdin 90' -
Maric Milos 75' -
Moulin Thibault 90' -
Myny Olivier   90' -
Gano Zinho 90' -
Vanzo Floriano 82' -
Langil Steeven   90' -
  Bank G Beoordeel
Buatu Jonathan 33' -
Nabab Livio 15' -
Milosevic Deni 8'  
Goblet Merveille -  
M'Sila Zakaria -  
Ibou Sawaneh -  
Sousa Hugo -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas   72' -
Nielsen Lasse 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Asare Nana 90' -
Kums Sven A 90' -
Neto Renato 90' -
Milicevic Danijel A 78' -
Raman Benito   90' -
Depoitre Laurent 90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 60' -
  Bank G Beoordeel
Matton Thomas 30' -
Rafinha Rafael Scapini 18' -
Pedersen Nicklas 12' -
Van der Bruggen Hannes -  
Coulibaly Kalifa -  
Vitas Uros -  
Vandenbussche Brian -  
Herbeleef SK Beveren - KAA Gent

Vooraf