1-0
1-1
2-1
2-2
68' Gohi Bi Cyriac (pen)
Datum: 26/09/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Le Canonnier
Motor Oostende sputtert op Le Canonnier, maar begeeft niet

Leider Oostende sputtert in Moeskroen, maar pakt toch punt

KV Oostende kan de voorbije weken niet meer het fris voetbal van het seizoensbegin op de mat leggen. In Moeskroen moesten ze twee keer een achterstand ophalen. Yves Vanderhaeghe liet duidelijk merken dat hij niet tevreden was met het eerste uur van zijn ploeg.

Johan Walckiers in Moeskroen

Moeskroen nam een vliegende start. Na twee minuten moest Ovono al een schot van Michel uit zijn bovenhoek gaan weghalen. En na vijf minuten stond de 1-0 op het bord na geklungel in de Oostendse defensie. Een corner schoot door in de kleine rechthoek, Sepovic kon er niet bij, maar Dussenne stond alweer - voor de derde match op rij - op de juiste plaats.

U kent het verhaal wel, de voorbije twee wedstrijden werden gewonnen door de Henegouwers, en dus zat het qua gesternte al wel goed voor een negen op negen. Oostende maakte vooraan immers weinig klaar. Veel balbezit, maar niet de grinta die Janevski wel in zijn elftal heeft gekregen.

Henegouwse spierballen

Met Oussalah en Hubert erbij hebben ze twee jongens die het klappen van de zweep kennen. De Henegouwers lieten hun spierballen rollen en speelden heel kort op de man. Maar KVO kende net voor rust de nodige meeval. Een harde voorzet van Cyriac werd door... alweer Dussenne het eerst beroerd. Spijtig genoeg voor de verdediger in eigen doel.

Met 1-1 de rust in en daar mocht de leider best tevreden mee zijn, want het meeste gevaar kwam van de thuisploeg. Het swingt de laatste weken niet zo hard meer als in het begin van het seizoen. Moeskroen, dat heeft de voorbije weken een straffe metamorfose ondergaan.

Driedubbele wissel

De thuisploeg trok direct na rust weer ten aanval en na zes minuten was het weer raak. Een schitterende knal van Oussalah werd eerst gepakt door Ovono, maar tegen de schicht van Scepovic in de rebound had de Gabonees geen verhaal meer.  De motor bij Oostende aan het sputteren, die van Moeskroen op volle toeren.

Vanderhaeghe kon het niet meer aanzien en haalde Canesin, Vandendriessche en Akpala tegelijkertijd naar de kant. Jonckheere, Jaali en Musona moesten de motor aanzwengelen. En blijkbaar loonde dat, want Lukaku werd twee minuten erna aangetikt door Markovic en Cyriac maakte vanop elf meter gelijk.

Een opleving van KVO, maar niet genoeg om de drie punten mee naar de Kust te nemen.