Reactie Herstelde spelmaker geeft Vanderhaeghe nieuwe opties: "Ik breng energie"

Herstelde spelmaker geeft Vanderhaeghe nieuwe opties: "Ik breng energie"
Foto: © Photonews

Bijna twee maand nadat hij uitviel tegen Westerlo vierde Michiel Jonckheere gisteren zijn terugkeer op het veld tegen Moeskroen. En hij deed mee het tij kantelen. De spelmaker brengt immers iets wat Yves Vanderhaeghe goed kan gebruiken nu het frisse voetbal wat achterwege blijft.

Jonckheere speelde met een dikke tape rond de knie. "Het is wel wat lastig, maar het is voor de veiligheid", knikte de middenvelder gisteren. "Het was ambetant om geblesseerd toe te kijken, want ik was goed aan het seizoen begonnen. Ik heb hard gewerkt om er snel weer te staan, maar nu moet ik nog voorzichtig zijn."

Voorzichtigheid zit echter niet echt in het karakter van de spelmaker. Tegen Moeskroen pakte hij meteen een gele kaart omdat hij wat enthousiast was om de bal na de 2-2 bij de keeper weg te halen. "Niet slim natuurlijk, maar dat is mijn spel. Ik breng energie, dat is mijn kwaliteit."

Ik breng energie, dat is mijn spel

Die energie heeft Oostende ook nodig nu het voetbal wat achterwege blijft. "De eerste helft was het niet goed. De trainer bracht drie man tegelijk in om dat te veranderen en het lukte. We hebben iedereen nodig. Onze bank is ook onze sterkte. Vandaag deden wij drie het kantelen, volgende week kunnen dat drie anderen zijn." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties