Reactie Vanderhaeghe zet ploeg op scherp: "Dit gaat mijn keuzes beïnvloeden"

Vanderhaeghe zet ploeg op scherp: "Dit gaat mijn keuzes beïnvloeden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je ziet het toch niet elke week: een trainer die na een uur tegelijkertijd drie nieuwe jongens in de ploeg gooit. Een duidelijk signaal van Yves Vanderhaeghe, al wou hij dat niet specifiek gezegd hebben.

Johan Walckiers in Moeskroen

Vandendriessche, Canesin en Akpala moesten plaats ruimen voor Jaali, Musona en Jonckheere. "Ik had de indruk dat er een paar jongens op hun tandvlees zaten na de opeenvolging van wedstrijden. Ik had het gevoel dat we nog gingen scoren, maar ik wou vers bloed en snelheid inbrengen", verklaar Vanderhaeghe zijn opmerkelijke coaching.

"Of ik het al eerder deed? (denkt na) Ik ben nog maar twee jaar coach hé. Ik denk het niet, maar ik volgde mijn gevoel. Of dit een signaal was? Niet direct. Ik wilde druk naar voor en had frisse jongens nodig. Daarom die drie wissels. Over de laatste dertig minuten was ik heel tevreden."

Het is aan mij om de scherpe mannen tussen de lijnen te brengen

Maar Vanderhaeghe liet toch ook uitschijnen dat het laatste halfuur er een paar punten gewonnen hebben. Zoals een Jonckheere en een Musona. "Dit gaat mijn keuzes naar volgende week toe waarschijnlijk wel beïnvloeden ja. Het is aan mij om de scherpe mannen tussen de lijnen te brengen", zei hij.

Dat de druk van de leidersplaats begint mee te spelen, ziet hij dan weer niet. "Er is geen druk. Niemand verwacht ook dat we daar een heel seizoen blijven staan hé. Die leidersplaats is gewoon een extra motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties